– Jeg er opptatt av folkehelse på alle nivå, sier hun.

Første juni tar Blomli over stillinga til Bodil Mikkelsen som sektorleder, etter å ha vært ansatt i Kåfjord kommune i lenger tid.

– Jeg ser fram til å være med på å utvikle framtida til helsetjenesten. Det blir spennende og utfordrende, sier hun til Framtid i Nord.

– Det blir utfordrende i forhold til blant annet økonomi og rekruttering, mens velferdsteknologi og flinke folk gir nye muligheter til å jobbe smartere, legger hun til.

– Utviklingsorientert

Blomli er utdannet sykepleier og har videreutdanning i ledelse. I tillegg har hun også juristutdanning og har arbeidsrett som spesialfag. Tidligere har hun jobbet både som leder i hjemmetjenesten og på sykehjemmet i Kåfjord, der hun har vært aktiv i en rekke prosjekter.

– Hvorfor tror du at du fikk jobben som sektorleder?

– Det må andre svare på. Jeg er utviklingsorientert og opptatt av at man skal gjøre hverandre og tjenesten god. Jeg har vist gjennomføringsevne på tiltakene vi har jobbet med – vært med på å utvikle en ny turnus med langvakter for å få færre deltidsstillinger, samt dekke opp helgestillinger med faste ansatte, laget nye måltidsrutiner i forhold til middagsservering på sykehjem, laget nye rutiner med legemiddelgjennomgang og vært med på oppstart av trimpostkasser som en del av aktivitetstilbudet til pasientene, sier Blomli.

Lang erfaring

Kåfjordkvinnen har vært styremedlem i utvikling av vekslingsmodellen for lærlinger i Nord-Troms og deltatt i prosjekter som rekruttering og kompetanseheving av ansatte, fra assistent til fagarbeider, og helsefagarbeidere som har tatt utdanning innen aktiv omsorg. Ansatte hun har ledet har også deltatt i prosjekt i regi av iBedrift. Under jusstudiet jobbet hun som veileder av sykepleierstudenter i regionen. I tillegg har hun arbeidet i interkommunale prosjekter med IKT-løsninger og dokumentasjon helsehjelp.

– iBedrift er et prosjekt som går lengre enn IA-bedrift. Det handler om kompetanse om egen helse og trivsel for alle ansatte. Trivsel og arbeidsglede er egentlig noe av det viktigste, for trives folk på jobb, så er de kreative, og det bidrar til god økonomistyring.

– Mange gode tiltak

– Jeg vet at Nordreisa kommune jobber med mange gode tiltak, og det blir spennende å føre det videre. For eksempel nærværsdagen, dagtilbud for demente, korttidsplasser og nyåpning av Guleng 3. Det er veldig mye som skjer i Nordreisa og jeg gleder meg til å være med på ferden videre.

Men det aller første Blomli vil gjøre er å få oversikt over helsetjenestene i Nordreisa.

– Jeg vil begynne med å få kartlagt hva som er ståa og hvor man vil framover. Nordreisa har startet opp med virksomhetsplaner, noe som er et godt redskap å jobbe med. Og så vil jeg bli kjent med politikerne, administrasjon og ansatte, avslutter hun.

Ordføreren: – Spennende

Øyvind Evanger (Ap), ordfører i Nordreisa kommune, gleder seg over nye krefter.

– Blomli var en veldig god kandidat og søker, og vi vurderte henne til å være den beste. Det er kjempespennende at det kommer noen utenfra som kanskje kan tilføre noe nytt til kommunen, sier Evanger.

Rådmann, Anne-Marie Gaino, sier Blomlis kombinasjonen av helsefaglig utdanning, juridisk utdanning og videreutdanning i ledelse, er en kombinasjon som kan komme kommunen til nytte.

– Hennes erfaring, både innen pleie/omsorg og ledelse, gjorde henne til den foretrukne kandidaten. Vi er glad for at Blomli takket ja til stillingen og ønsker henne velkommen som en del av vår strategiske ledelse, opplyser Gaino i en SMS til Framtid i Nord.