Dagens kommunestyre i Kåfjord behandlet tertialrapporten. Ap-politiker Bjørn Inge Mo, pekte på at økonomien i kommunen er svært anstrengt.

Helsesenter kan rammes

Ja, vi har fem millioner kroner i etterslep fra fjoråret. I tillegg er det stipulert med inntekter vi ikke får. I verste fall kan vi gå ut av dette året med et etterslep på 6-10 millioner kroner. Jeg frykter at vi stiller oss slik økonomisk nå at vi havner på Robek-lista, sier Mo, som vil ha strakstiltak på plass for å få kontroll på økonomien.

- Får vi ikke kontroll, så er jeg redd for at utbyggingen av helsesenteret i Birtavarre blir rammet. Det ville være trist, sier Mo.

Snur alle steiner

Ordfører Svein Leiros (Sp) medgir at det er utfordrende økonomiske tider for kommunen. Men han tror man skal unngå den fryktede Robek-lista.

- Økonomien er anstrengt. Det har gått fire måneder av året og fortsetter vi på denne måten, så går det galt. Derfor har vi bedt om at administrasjonen skal snu alle steiner, sier Leiros.

Sp, KrF, MdG, Ap og bygdelista MSNG ble enige om et forslag der man ber administrasjonen ta en total gjennomgang av alle avdelingene, inkludert en inndekning av 2016-underskuddet.

- Dette legges fram til budsjettarbeidsmøtet i formannskapet i juni, sier Leiros.