Formannskapet i Kåfjord har sendt trafikksikkerhetsplanen (2017-2021) med tiltaksplan for 2017/2018 på høring. Høringsfristen er 21. august.

Seks ulykker

I 2016 skal det ha vært seks ulykker på veiene i Kåfjord. Fem personer ble lettere skadde, to ble alvorlig skadd og en person døde, ifølge trafikksikkerhetsplanen. Dette er en økning fra året tidligere, der ingen skal ha blitt skadd etter totalt en ulykke. Kommunen viser til at tallene på antall ulykker ikke nødvendigvis omfatter alle personskadeulykkene.

Kartlegger skoleveiene

Formannskapet skal «foreta en kartlegging av elevenes skoleveg med særlig tanke på å vurdere om hvilke deler av skolevegene som kan betraktes som "særlig farlig"» og «gjennomføre fysiske tiltak i henhold til prioriteringslisten i vedlegg. Trafikksikkerhetsplanens tiltaksdel rulleres årlig.», i tillegg vil de ha holdningsskapende tiltak.

Kåfjord kommune vil også oppnå status som en «trafikksikker kommune».

2017/2018

I handlingsplanen for 2017/2018 skal kommunen foreta kartlegging av elevenes skolevei, utføre krattrydding av skoleveier/veier før skolestart og starte opp planlegging av G/S-veg fra Fossen og til Vannet (Manndalen). Det skal også skiltes påstiging/avstiging ved Senter for nordlige folk, port ved Olderdalen skole skal stenges og det skal skiltes parkering for skiturister.

Vegen for Skardalen bygde- og kulturlag skal forlenges slik at den går gjennom hele bygda, og fram til E6 ved inngangen til Skardalstunnelen.

I tillegg har Statens vegvesen og Fylkesmannen flere tiltak de skal gjennomføre i handlingsplanen for denne perioden.

Du finner mer om dette på Kåfjord kommune sin nettside.