Kjøkkensjef på Mathallen i Tromsø, Gunnar Jensen, skal være programleder i serien. Serien setter fokus på lokalmat utenom det vanlige, kommer det fram i en pressemelding fra Matkanalen og Matmerk.

– Lokalmat er for meg mye av grunnen til at jeg ønsket å drive med matlaging, og at vi startet Mathallen Tromsø i 2015. Lokalmat utgjør en stor del av menyene våre og det er i all hovedsak det jeg jobber med hver dag. Når jeg nå får lov til å reise rundt til seks produsenter som driver med Lokalmat utenom det vanlige så gjør det meg veldig glad, og jeg gleder meg stort til å få møte produsentene og deres spesialiteter, sier kokk Gunnar Jensen, som er fra Lyngen.

Jensen skal presentere seks utvalgte produsenter og deres lokalmatprodukter. Det er Matmerk, som eier Spesialitet-merket, Matkanalen og Det Norske Måltid som står bak programmet.

Historien bak produktene

– Det Norske Måltid kårer de beste mat- og drikkeproduktene i Norge, og konkurransen har i år 10 års jubileum. Det er derfor ekstra stas at dyktige produsenter som har vunnet får vist seg frem på TV, slik at enda flere blir bevisste hvilke kvalitetsprodukter landet byr på - og ikke minst historiene bak dem. Det viktigste vi jobber for er næringsutvikling gjennom å styrke omdømmet til norsk matproduksjon, og dette spennende samarbeidet med Matmerk og Matkanalen er et viktig bidrag i dette arbeidet, sier Kristin Austigard i Det Norske Måltid i pressemeldingen.