Over 50 ungdommer fra Nord-Troms reiser fredag ned til Oslo og Norway Cup, verdens største fotballturnering.

Indre Kåfjord sender ett lag, Skjervøy sender ett lag og Nordreisa sender tre.

Tøffere serie

Torkel Hestsveen er trener for jenter 16 år fra Nordreisa. De er tilsammen 17 jenter som skal delta. Til vanlig spiller de 9-er fotball, denne gangen skal de spille med elleve på banen.

– Det har vi ikke gjort før, så vi er veldig spente. Jeg regner med vi får litt problemer med å få laget til å henge sammen, men jeg håper det går bedre utover i turneringen. Denne serien er gjerne litt tøffere, så det blir artig å se hvor gode de beste er, sier han.

Jentene skal blant annet møte Oslolaget Lyn, som er et av Norges beste lag. Lyn har også flere spillere på U-landslaget.

Spente

Marthine Frantzen Dalvik (15) og Eline Hestsveen (15) forteller at det er første gang på Norway Cup for de aller fleste spillerne.

De er også spente, men stiller ikke altfor høye krav til prestasjonene.

– Vi er med for å ha det gøy, og ha det bra i lag som et lag. Også vil vi jo se på andre som spiller fotball, og kanskje lære noe av de som er bedre, smiler Dalvik.

Hestsveen sier de ikke akkurat satser på å komme til A-finalen.

– Men jeg håper virkelig at vi ikke ryker ut med en gang. Det hadde vært morsomt å vinne en kamp. Jeg håper vi tar med oss noe positivt hjem, sier hun.

12 fra Skjervøy

Også G16 fra Skjervøy skal delta i årets turnering. Egentlig var det jentelagets tur å reise til Ekebergsletta i år.

– Dessverre klarte de ikke å stille lag. Derfor drar guttelaget med de jentene som kunne, forteller reiseleder Hans Kristian Mikalsen.

Laget spiller med sju på banen.

– De har ikke så store forventninger om å gå høyt i sluttspillet men de skal gjøre så godt de kan. De trener hver dag denne uka og gjør alt det de klarer for å komme så langt som mulig, sier Mikalsen.

Lørdagsmorgen reiser Skjervøylaget fra Tromsø. Treneren er optimistisk på lagets spillerprestasjoner.

– Jeg har trua på at de kan klare å komme videre. Sikkert til b-finalen og kanskje en eller to kamper i b-sluttspillet.

I følge han har lag fra Skjervøy tidligere klart å komme så langt som til 8.delsfinalen, men de siste årene har det ikke gått så bra.

– Vi er med mest for det sosiale. Vi er en trivelig gjeng som reiser for en fin tur, avslutter han.

KLARE: Skjervøy G16 reiser ned til Oslo og Ekebergsletta, lørdagsmorgen. Bak fra venstre: Tom Harald Sandstrand, Jakob Mikalsen, Jonas Henriksen, Benjamin Paulsen, Hans T Henriksen, Tobias Paulsen, Sindre Nilsen, Gustav Tyldum, Anne M Brox-Antonsen, Daniel Nilsen og Ingeborg Molund. Foto: Privat