Om det ikke ligger en turkartpakke til deg i postkassa onsdag kan du regne med at det kommer torsdag.

Både onsdag og torsdag kjører Lyngsalpan Vekst rundt til hver husstand i Storfjord kommune med en pakke til hver husstand.

– Dette er en sommergave til innbyggerne i Storfjord, sier daglig leder i Ishavskysten friluftsråd Trine Marie Valbjørn Hageli.

Etter over ett år med arbeid er det nye turkartet over Storfjord kommune klart. Ishavskysten friluftsråd har sammen med Storfjord kommune, Vestre Storfjord Lysløypelag, Storeng Steindal Trim og Signaldalen bygdelag laget en turkartpakke for kommunen.

– Vi har hatt et veldig godt samarbeid. Vi har utfylt hverandre og uten kommunen og de frivillige hadde ikke dette vært mulig! Og resultatet er en veldig fin gave, sier Valbjørn Hagelin.

Friluftsrådet har valgt å kalle det for en turkartpakke. Det følger med en turbrosjyre og på selve kartet er det også merket av blant annet utsiktspunkter, toaletter, informasjon om kultur- og krigshistorie.

Et unikt kart

Prosjektet har blitt fullfinansiert med spillemidler. Dermed ble det mulig for initiativtakerne å gi et kart til hver husstand gratis.

Det nye turkartet over hele Storfjord.

– Dette er jo et kjempeviktig tiltak for å få folk ut i naturen, og vi vil at alle skal ha kartet slik at det er tilgjengelig for flest mulig, sier Valbjørn Hageli.

Hun håper det nye turkartet kan være med på å få også turvante folk til å utforske nye turer. Tidligere har det vært laget turkart over de ulike områdene i kommunen, men dette er det første oversiktskartet over hele kommunen.

Mye arbeid

På det nye kartet får man oversikt over 30 merkede turer, der kommunen selv har merket mange av turene med hjelp av frivillige lag og foreninger. Medlemmer av Vestre Storfjord Lysløypelag, Signaldalen bygdelag og Storeng Steindal Trim har gått alle de merkede og umerkede stiene med GPS.

Flere av turene er merket etter merkehåndboka, og det er oppgitt vanskelighetsgrad på turene slik at alle kan finne turer som passer.

– Hvor mye arbeid er det å lage et slikt kart?

– Mye! Dette er et stort prosjekt! Ler Valbjørn Hageli, som selv er veldig fornøyd med det resultatet.

Stolte friluftsfolk

I tillegg til hver husstand blir hver skoleklasse og barnehage i kommunen tildelt kart. Kartet vil også være til salgs flere steder i regionen.

Valbjørn Hagelin har inntrykk av at folk i Storfjord er flinke til å dra på tur.

– Det er mange som bruker postkassetrimmen. Når man møter folk på tur er de veldig glad for besøkende og forteller gjerne om steder i kommunen. Jeg tror folk i Storfjord er stolte friluftsfolk.

turkartpakke: Hver hustand i Storfjord kommune skal få en turkartpakke. Foto: Privat