– Jeg håper på poeng i minst en av kampene, sier trener Tom-Hugo Pedersen.

Han overtok like før ferien ansvaret etter Øyvind Erichsen, som har flyttet hjem til Øst-Finnmark.

Pedersen satser på å ha minst 12-13 mann i troppen til dobbeltkampen. Kollisjon med guttelagets deltakelse i Alta-turneringa svekker A-laget. I tillegg er flere på jobb og ferie samt en i bryllup.

Geir-Oskar Isaksen er lørdag assistentdommer i oppgjøret Molde-Rosenborg i Eliteserien, men rekker seg kanskje nordover til søndagens match i Burfjord.

Bare fire poeng

Burfjord ligger helt sist i 4. divisjon med bare fire poeng. I beste fall rykker ingen lag ned fra 4. divisjon. Forutsetningen er samtlige lag fra Troms Fotballkrets berger plassen i 3. divisjon.

Mest sannsynlig degraderes minst et lag fra allnorsk nivå, og dermed samme antallet fra 4. divisjon.

– Hva er målsettingen foran andre halvdel?

– Slik situasjonen er blitt, må vi som et minimum fullføre sesongen. Dersom vi tvinges til å trekke laget, får det store økonomiske konsekvenser. Den situasjonen må vi unngå.

– Hvordan vurderer du sjansene for å berge plassen?

– Skulle det skje, tar vi det som en bonus. Vi går til høstsesongen med ønske om å holde motivasjonen oppe, kjempe om poeng og gjøre vårt beste i samtlige kamper.

Mistet spillere

Burfjord kom i fjorårets i 4. divisjon inn som et friskt innslag og havnet på fjerde plass.

– Årsaken til at vi inneværende sesong ligger nederst, er at vi har mistet mange viktige spillere. Vi har hatt store utskiftninger på laget, sier trener Tom-Hugo Pedersen.

Burfjord har i høst 6-7 spillere i Alta. Lagkaptein Sander Jensen er blant dem som flytter til Nordlysbyen.

Antallet i Tromsø er redusert til maksimalt fem mann.