Ordføreren i Kåfjord Svein Leiros håper på å få en etappe lengere nord også.

- Arctic Race of Norway er et helt utrolig arrangement og jeg er imponert over hva Lyngen har fått til. Dette er et bevis på at en må jobbe hardt og sammen for å få alt til å gå opp, og vi har jo et ønske om å få til en etappe lengere nord også. Jeg er imponert over befolkningen og deres engasjement. Næringstreffet er også en viktig samling som viser at alle står sammen. En fin måte å skape nettverk på, sier Leiros.

Imponert over ARNs visjon

Eirik Losnegaard Mevik, ordfører i Kvænangen, mener ARNs visjon om å være innom omtrent alle stedene i Nord-Norge er fantastisk.

- Dette sykkelsirkuset er i seg selv helt fantastisk og unikt. Det er artig å se at det er så godt oppmøte blant ordførere, ledere i næringslivet og folk fra ARN. Jeg er også svært imponert over Knut-Eirik Dybdahls visjon om å være innom alle stedene i nord. ARN har en enorm markedsverdi som ikke kan måles i kroner og øre, sier Mevik.

Enorm markedsverdi

Ordfører i Nordreisa, Øyvind Evanger, tror et arrangement som ARN vil være viktig for hele Nord-Troms.

- Et arrangement som Arctic Race of Norway er utrolig viktig for oss alle, og det er fantastisk at Lyngen inkluderer og inviterer hele Nord-Troms med på dette. Markedsføring som dette kan en ikke kjøpe seg, og det vil påvirke hele regionen poitivt, sier Evanger.

- Gøy å gjøre dette sammen

Ordfører i Tromsø, Kristin Røymo, mener det er to grunner til hvorfor ARN er ett så unikt arrangement.

- Først og fremst så bringer dette arrangementet Nord-Norge ut i verden på en spesiell og nydelig måte. For det andre er det første gang noen sinne at en hel landsdel er med på å arrangere noe sammen. Vi heier på hverandre og vi ønsker å lage folkefest på tvers av kommunegrensene som samler mennesker. Og mens hele verden står på hodet så tar vi oss tid til å møtes under Næringstreffet, nettopp fordi vi har fått til dette sammen. Dette er for oss alle, og inspirasjonen kommer av at vi syntes det er gøy å gjøre dette sammen. En blir utrolig stolt over å få være ordfører, sier Røymo.

Ordfører i Kåfjord, Svein Leiros. Foto: Oda Skogheim
Ordfører i Kvænangen, Losnegaard Mevik. Foto: Oda Skogheim
Ordfører i Nordreisa, Øyvind Evanger. Foto: Oda Skogheim
Ordfører i Tromsø, Kristin Røymo. Foto: Oda Skogheim