Flyselskapet har hovedkontor og administrasjon plassert på Lyngseidet, og Ola Giæver ønsker derfor at FlyViking AS skal benytte seg av skatte- og avgiftsfordelene som regjeringen nå kan gjeninnføre for Nord-Troms og Finnmark.

I juni opplyste Regjeringen at de har fått gjennomslag for endringer i EUs regelverk, som gjør det mulig å gjeninnføre generelt reduserte satser for transport- og energiforetak, i ordningen med differensiert arbeidsgiveravgift. Endringene vil tre i kraft 1. januar 2018.

- En fantastisk gavepakke

- Da slipper vi betale arbeidsgiveravgift, som er en fantastisk gavepakke for oss! FlyViking ønsker selvfølgelig å ha administrasjonen i distriktet vi flyr i, og som en bedrift etablert på Lyngseidet skal vi selvsagt benytte oss av disse skattemessige fordelene, sier Giæver jr til iTromsø.

- Vi kan redusere de årlige kostnadene med 20 millioner kroner, hevder Giæver.

Lover billigere flybilletter

Denne besparelsen vil ha en enorm verdi for aksjeselskapet, forklarer Giæver.

- Den kapitaliserte verdien av dette kan bli opp mot 300 millioner kroner. En årlig besparelse på 20 millioner, kan man gange med tolv eller femten - avhengig av hvem man spør. Det er uansett snakk om enorme verdier, sier lyngsværingen.

- Vil disse inntektene medføre ytterligere investeringer i selskapet?

Som å bygge hus

- Selv om en eller to mennesker skal slutte, vil jeg ikke kalle det bråk. Å starte en bedrift er som å bygge et hus; det er ikke en selvfølge at bygningsarbeiderne skal bo i huset, og det kan hende at man må hente inn folk med større fokus på drift, sier Giæver.