Redningsforeningen Havdur samarbeider med Lyngsalpan Scooterforening og Norsk Folkehjelp Lenangen om det populære tilbudet.

– Både i fjor og året før det var mye folk samlet, rundt 100 hver gang. Vi var ganske heldige med været, sier Pedersen.

Hun har imponerende lang fartstid ved roret i Havdur. Hun har sittet sammenhengende som leder siden 1989.

– Før det var jeg leder i ti år, slik at det blir til sammen 38 år, forteller Annie Pedersen.

Årets høydepunkt

Det er en prestasjon svært få - om i det hele tatt noen - kan vise til innen det frivillige organisasjonslivet i Lyngen.

– Vi har noen faste aktiviteter i løpet av året. Havnedagen er det absolutte høydepunktet, sier Pedersen.

Hun er med sine 74 år den eldste blant Havdurs ti medlemmer. Hun roser nestleder Gunn-Else Fagervoll for å ta mye ansvar.

RF Havdur har fått telt, bord og benker med sitteplasser for 70 personer. Den lokale fiskebåtrederen Roger Nilsen forærte gaven.

Fisker fra moloene

Fiskekonkurransen er mest populær blant de yngste. Fiskingen skjer fra begge moloene.

– Vi har fine premier for de som får største og minste fisk samt størst fangst. Vanligvis svømmer det ikke så mye fisk rundt moloene.

– Andre ting å trekke frem?

– Redningsskøyta kommer, hvis hun ikke må ut på oppdrag. Tombolaen gir normalt pent overskudd. I tillegg blir det salg av grillmat, kaffe og kaker.

Også et marked står på plakaten.

Kolliderer

Annie Pedersen håper på god oppslutning fra Nord-Lenangen og nabobygdene Sør-Lenangen og Lenangsøyra. Noen hyttefolk stikker vanligvis innom.

Hun beklager at Havnedagen kolliderer med bondedagen på Selnes. Hun ble så sent klar over at det er to arrangement på samme tidspunkt i ytre del av Lyngen at det ikke var mulig å skifte dato for noen av partene.