Statens vegvesen har siden 2016 planlagt en ny bru over Reisaelva i Storslett sentrum og holder på å utvikle en reguleringsplan for den.

I mai i år ble det ifølge varaordfører i kommunen, Olaug Bergset (Sp), uttalt at byggingen skulle starte allerede i 2018. Ifølge henne ryktes det nå i bygda at realiseringen er utsatt med flere år, kanskje helt frem til 2022.

Vil møte vegvesenet

– Dette har vi aldri fått skikkelig informasjon om. Det er veldig dumt at kommuneledelsen ikke aner hva som foregår og planlegges med Storslett sentrum. Jeg mistenker at noen har sneket i køen, beklager hun.

Kommunen ønsker nå et møte med Statens vegvesen for å finne ut av hvorfor brua kan ha blitt nedprioritert.

– Vi vil vite hvilke planer Vegvesenet har for å bedre framkommelighet og trafikksikkerhet over på E6 gjennom Storslett sentrum. De har tidligere vært veldig på at brua er farlig. Thorsteinsen har uttalt at bæreevnen til brua er slik at det er vanskelig for større kjøretøy å få dispensasjon til å kjøre over, forteller hun.

Ikke nedprioritert

Avdelingsdirektør Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen sier vegvesenet ikke vet når en ny bru kan stå ferdig.

– Det er nettopp derfor vi har søkt om en utvidet dispensasjon, en som gjelder til 2023, altså to år lengre enn gjeldene dispensasjon. Og det er kanskje derfor det er oppstått rykter om utsatt bru. Hvis vi derimot får midler til bygging før, så skal vi være klare til å gå igang, sier hun.

Thorsteinsen avviser at brua har blitt nedprioritert. Det har heller aldri ligget inne midler til bygginga.

– Vi er nødt til å få bevilgninger fra Staten. Det er et ønske vi har, om at man skal kunne starte byggingen rett etter at planen er ferdig, men det er formelle prosesser man må forholde seg til.

Så det har aldri vært midler til en bru som har vært tatt tilbake?

– Nei, sier Thorsteinsen.

– Informerer gjerne mer

Thorsteinsen mener på sin side at vegvesenet ikke har gitt for dårlig med informasjon.

– Vi har startet opp reguleringsplanen. Den jobber vi for fullt med og det vet kommunen. Handlingsprogrammet for de neste fire år kan vi derimot ikke si noe om før vi vet noe, og der vil det foregå en prosess fra oktober fram til årsskiftet. Dette programmet legger rammene fra Nasjonal Transportplan (NTP) til grunn.

Og kommunen er informert om det de skal være informert om?

– Ja, det mener jeg. Men vi kan godt informere mer om prosessen videre hvis de vil det.

HØRER RYKTER: Olaug Bergset (Sp). Foto: Arkiv
avdelingsdirektør: Rigmor Thorsteinsen i Statens vegvesen. Pressefoto