Senterpartiet ble størst i Kåfjord med 25,5 prosent. Det er 12,4 flere prosentpoeng siden forrige stortingsvalg.

– Jeg er utrolig glad for dette og det er kjempeartig at vi er blitt størst i Kåfjord – det må jeg si er stort. Det var veldig nært med Ap, men det er utrolig artig at Sp etter at Kåfjord har vært Ap-styrt i mange år. Det er svært gledelig og jeg vil takke alle som har stemt Senterpartiet! sier Svein O. Leiros (Sp), ordfører i Kåfjord kommune.

Pilene peker opp

De første tallene fra opptellinga av forhåndsstemmene viser 13,3 prosent i Troms til Senterpartiet. Tallene vil endres fortløpende ettersom stemmene telles opp.

Når Framtid i Nord snakket med Svein O. Leiros (Sp) like etter klokken 21:00, var han svært fornøyd med de foreløpige resultatene i Troms.

– Vi er veldig fornøyd! Sandra er inne og det er vi veldig glade for. Vi har en kjempeoppslutning- og oppstiging i Troms, sier Leiros.

Blide fjes på valgvake

Leiros er satt som 2. stortingskandidat for Troms Sp, og Sandra Borch er førstekandidat.

Nå er Leiros på valgvake i Tromsø sammen med Troms Sp.

– Her er det kjempegod stemning! Senterpartiet ser ut til å ha gjort et godt valg. Lokallagene har stått på og vi har gjort en god valgkamp, sier han.

Opptellinga av stemmene klokken 21:00 viser borgelig flertall. Det er ikke Leiros like glad for, men han understreker at tallene er jevne.

– Jeg er ikke særlig fornøyd med at de foreløpige tallene viser borgelig flertall, men det er veldig marginalt. Vi ønsker først og fremst å få Sandra inn på stortinget, og andre prioritet er å bytte regjering. Nå ser det veldig jevnt ut, sier han.