Frp-jubel for sterkt resultat i Nord-Troms

Frp var over 20 prosent i fem av seks Nord-Troms-kommuner.

Frps Vidar Langeland sier seg fornøyd med valgresultatet i både Skjervøy og Nord-Troms  Foto: Torbjørn O. Karlsen

pluss

Vidar Langeland i Skjervøy Frp sier seg svært fornøyd med det partiet har fått til i Nord-Troms ved dette valget. For i fem av seks kommuner er Frp over 20 prosent og i Skjervøy er Frp størst med sine 24,1 prosent.

- Det er veldig bra. Det er bare i Kåfjord vi er under 20 prosent i Nord-Troms. Og i Kvænangen er vi på hele 27,1 prosent. Og at vi ble største parti i Skjervøy er vi selvsagt fornøyd med. Den var det kanskje ikke så mange som så. Det er ganske fantastisk, sier Langeland.

Aktiv fylkesgruppe

Han trekker fram fylkespolitikerne til Frp når han skal forklare partiets posisjon i Nord-Troms.

- Vi har en særdeles aktiv fylkesgruppe, med John Karlsen i spissen, som har Nord-Troms på agendaen. Og vi har også flinke folk nasjonalt, som også har Nord-Troms i tankene, sier Langeland.

At Frp har gjennomført fire år i regjering uten nevneverdig slitasje, bare 0,9 prosent tilbakegang når 87,9 prosent av stemmene var talt opp, er Langeland også imponert over.

- Det er godt å se at vi holder stand, ja.

Distriktets mann

- Og nå blir det fire år i regjering?

- Jeg håper jo det. Men jeg tar ingenting for gitt før minst 95 prosent av stemmene er talt opp, sa Vidar Langeland i 23.30-tiden.

Med Frp i regjering, regner Langeland med at Troms Frps førstekandidat Per-Willy Amundsen fortsetter i regjeringen. Da blir andrekandidat Kristian P. Wilsgård i så fall fast representant på tinget.

- Han er jo en distriktets mann fra Senja, så det blir bra, sier Langeland.