Hendelsen skjedde i Skjervøy kommune og mannen var tiltalt for to forhold; for å ha kjørt uaktsomt og for kjøring i ruspåvirket tilstand.

Mannen hadde en promille på 1,98 omtrent én time etter at han sist ble observert kjørende. Retten utelukket ikke at han kan ha drukket mer alkohol etter at han avsluttet kjøringen, og rimelig tvil ble derfor tatt tiltalte til gode. Men retten la også vekt på at mannen likevel ble tatt med høy promille, i tillegg til at vitneforklaringene beskriver en adferd som tydet på at han var "godt beruset".

Tok bare en prøve

Det skal ikke ha blitt tatt enda en promilleprøve, slik at det ikke var mulig å se om rusen var på tur opp eller ned, eller om rusen var stabil. Politiet mente at mannen skulle dømmes til en beruselsesgrad på over 1,2 i promille. Men på grunn av usikkerheten knyttet til i hvilken grad promillen skyldtes drikking etter at han hadde stanset bilen, så mente retten at beruselsesgraden måtte settes noe lavere. Retten kom fram til at mannen hadde en promille tilsvarende 1 når kjøringen fant sted.

21 dagers fengsel

Mannen var også tiltalt for overtredelse av bestemmelsen om at alle skal ferdes hensynsfullt, være aktpågivende og varsom, slik at det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og at annen trafikk ikke blir unødvendig hindret eller forstyrret. Det skjedde på samme tid som ruskjøringa, da han under påvirkning av alkohol holdt svært høy hastighet og tidvis var over i motsatt kjørefelt. Politiet fikk meldinger fra vitner etter hendelsen, og retten fant denne hendelsen bevist under enhver tvil.

Mannen ble dømt til tap av førerretten i 16 måneder og 21 dagers fengsel, samt en bot på 10.000 kroner, subsidiært fengsel i 15 dager.

Mannen er dømt for en overtredelse av vegtrafikkloven § 31 første til fjerde ledd, jf. § 22 første ledd og en overtredelse av vegtrafikkloven § 31 første ledd, jf. § 3 første ledd, jf. straffeloven 2005 § 79 bokstav a.