Fredag i neste uke skal 6.-8. klassene ved Indre Kåfjord barne- og ungdomsskole reise til UNN å besøke barneavdelinga. Da har elevene med seg gaver de har kjøpt for en del av pengene de har samlet inn.

– Vi har avtalt med UNN at vi skal reise dit på besøk i forbindelse med pengene elevene har samlet inn. Vi har kjøpt inn Nintendo, Playstation og spill i dialog med UNN, og det resterende innsamlingsbeløpet blir overført. Det kan barneavdelinga bruke på det de trenger, eller kjøpe inn tilleggsutstyr til spillene, sier lærer Oda Skarderud.

Langvarig prosjekt

Alle pengene elevene har samlet inn, er tilknyttet terrengløpet Ankermila som skolen arrangerte i starten av sommeren i Kåfjorddalen. Pengeinnsamlinga har foregått siden forrige skoleår.

– I fjor samlet 5., 6. og 7.-klassene inn penger via arrangerte treninger for innbyggerne i bygda. I tillegg samlet de penger fra startkontingenten til løpet og kiosksalget, sier Skarderud.

Teater og underholdning

Skroderud synes det er viktig at elevene selv får være med og se hva de har bidratt til.

– Også har vi planlagt litt underholdning for barna på UNN. Da blir det teater og dramatisering.

Elevene skal reise på dagstur med buss til Tromsø.

– De gleder seg veldig mye og er spente på å finne ut mer om hva de har bidratt til. Det var morsomt for elevene å arrangere treninger hvor de instruerte bygda, men også nå når de får gjøre noe som er litt større, sier Skorderud.

Treningene og Ankermila har vært et tverrfaglig prosjekt med samfunnsfag, gym, norske og KRLE.

– Jeg synes det er kjempeimponerende hva de har fått til. De har stått på og tatt ansvar og stilt opp på både fritida og skolen. Vi har sett i ettertid at elevene har fått mye igjen for det, både sosialt og faglig sett.

ENGASJERTE: Lærerne Oda Skarderud og Lisa Marie Solberg var ansvarlige for terrengløpet Ankermila, som ble arrangert av Indre Kåfjord barne- og ungdomsskole. FOTO: SIRI BERGSET ELVESTAD / ARKIV