Temaet er omstillingsprosjektet, da Kvænangen nylig fikk status som omstillingskommune.

I løpet av våren utredet fylkeskommunen behovet for omstilling i kommunen. 9. mai ble det så vedtatt å gi Kvænangen omstillingsstatus i tre år framover, der kommunen skal jobbe systematisk og målrettet for å bidra til flere arbeidsplasser. I tillegg skal kommunen jobbe for å bevare eksisterende næringsliv og samtidig legge til rette for vekst.

– Kvænangen kommune har over tid opplevd nedgang i sysselsettingen. Et omstillingsarbeid i kommunen kan bidra til å skape nye arbeidsplasser og gi kommunen flere bein å stå på, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap) i en pressemelding til Framtid i Nord i mai.

Det er kun Dyrøy kommune og Kvænangen kommune som har denne statusen i Troms.

På folkemøtet vil det bli holdt en presentasjon av konsekvensutredninga «Hvordan ser fremtiden ut i Kvænangen?», samt presentasjon av funn i utviklingsanalysen angående muligheter for næringsvirksomhet. Det blir også lagt fram hva kommunen ønsker å oppnå med omstillingsprosjektet.

- Jeg gleder meg til å se hvor vår kommune har mest potensiale, sa Kvænangsordfører Eirik Losnegaard Mevik til Framtid i Nord i juni.