Teknisk sjef Kjell Ove Lehne viser fram tegningene for kaia på Kollagerneset  kaia på Kollagerneset som han håper vil kunne være nok til bøte på de påståtte økte bølgeproblemene inne i indre havn etter at Kollagernesfyllingen ble bygget.

- Kaia vil stikke 15 meter ut fra fyllinga og vi håper at sjøen som kommer inn vil "slå seg dø" i den. Så det kan være nok avbøtende tiltak med tanke på bølgene, sier Lehne.

Mulig tiltak

Kaia har vært planlagt uavhengig av bølgeproblematikken men i Skjervøy kommunes søknad til Kystverket er den altså tatt med som et mulig tiltak for å dempe bølgene.

"Kaia kan ses på som et avbøtende tiltak i henhold til de henvendelser om økt urolighet i havna som er fremkommet", skriver kommunen i søknaden til Kystverket.

Installasjoner på plass

Problematikken rundt økt urolighet inne i havna på Skjervøy var det Skjervøy Fiskarlag og Skjervøy båtforening som først tok opp. De er klare på at det har blitt verre etter at fyllingen ble anlagt.

- Noen sier at det har blitt mer sjø i havna, mens andre mener det ikke har det. Vi ser på ulike måter for å stadfeste hva som er riktig, sier Lehne, som sier at det også kan være aktuelt å også bygge en pir i enden av fyllingen.

- Det kan være et alternativ hvis ikke den nye kaia er nok til å ta av for bølgene, sier Lehne.

Aps Robert Hansen var på talerstolen og slo fast at det ikke kunne være tvil om at det har blitt mer bølger inne i havna etter at Kollagerneset ble fylt ut.

- Ja, det er det ikke tvil om. Så får man se om kaia kan gjøre noe med det. Uansett tror jeg det er viktig å få alle installasjonene på plass før man gjør noen avbøtende tiltak, sier Hansen.

Målinger til vinteren?

Ordfører Ørjan Albrigtsen har understreker flere ganger at man ikke kan sette i gang noen tiltak uten å vite sikkert hva som skal gjøres.

- Vi har god dialog med Kystverket og det er ikke aktuelt å sette i gang hastetiltak. Vi må bruke tid til å gjøre de rette vurderingene og det vi skal gjøre er etter råd fra dem, sier Albrigtsen, som regner med at man skal få gjort bølgemålinger i havna i løpet av vinteren.