SVs Ingrid Lønhaug stilte spørsmål i formannskapet i forrige uke om progresjonen i prosjektet med den nye barnehagen på Skjervøy.

Hun ville vite hvorfor anbudsprosessen er stoppet og hvor mye forsinket byggestarten blir.

Teknisk sjef Kjell Ove Lehne bekreftet overfor formannskapet at anbudsprosessen er stanset. Årsaken er feil i konkurransegrunnlaget og feil i alle innkomne anbud.

Overfor Framtid i Nord beskriver Kjell Ove Lehne det som en «skrivefeil».

– Det ble klart for et par uker siden, i et møte med vår advokat, at det hadde sneket seg inn en skrivefeil. Da valgte vi å stoppe alt og sende ut på nytt, sier Lehne.

Alle detaljer i orden

Kommunen har startet en ny anbudsprosess og det nye konkurransegrunnlaget er lagt ut på Doffin – som er kunngjøringsbasen for offentlige anskaffelser.

– Dette kommer på toppen av problemene med brøyteanbudene. Hvor heldig er det at kommunen igjen har gjort en anbudsfeil?

– Sånn har det blitt. Så lenge det er advokater inne i bildet, så må alle detaljer være i orden. Og det er bedre at vi oppdager det selv tidlig, enn at det blir oppdaget senere i prosessen. Små bagateller kan gi store konsekvenser, sier Lehne.

Ikke krise

Skjervøy kommune regner med at prosessen er forsinket med rundt fem uker som følge av feilen.

– Vil ferdigstillelsen av barnehagene bli tilsvarende forsinket?

– Jeg tror ikke det blir å ha direkte innvirkning på når barnehagen skal stå ferdig. Vi regner fortsatt med ett års byggetid og at vi er ferdige i desember 2018, sier Lehne om barnehagen som blir på rundt 9330 kvadratmeter og er kostnadsberegnet til 46 millioner kroner.

Ingrid Lønhaug sier hun er fornøyd med svaret, men understreker at hun liker dårlig at det blir anbudsstopp i et nytt prosjekt.

– Det syns jeg ikke noe om, nei. Vi har dårlige erfaringer med den slags i kommunen. Men heldigvis er det ikke krise for prosjektet, sier Lønhaug.

Skjønner ikke

Frps formannskapsmedlem Vidar Langeland sier det kom som en overraskelse at også denne anbudsrunden måtte stoppes – spesielt i kjølvannet av brøyteanbudsrotet.

– Jeg skjønner ikke at det går an. Så vanskelig kan det ikke være å få disse tingene rett. Det ser jo ut som andre kommuner klarer det i alle fall, sier Langeland.

Tre vil brøyte på Skjervøy

Teknisk sjef håper å komme i mål med anbudsprosessen innen 15. november.

Etter at anbudsfristen gikk ut for å levere tilbud på brøyting i Skjervøy kommune har man fått inn fire tilbud på Kågen, tre på Skjervøy tettsted og to på Arnøya.

– Vi er rimelig fornøyd med responsen. Vi har fått de samme tilbyderne på Skjervøy tettsted, én mer på Kågen og en mindre på Arnøya, sier teknisk sjef Kjell Ove Lehne.

Han tror man skal være i mål med kontraktene innen 15. november.

– Det er det jeg håper og tror, ja.

Han bekrefter at tilbyderne på Skjervøy tettsted er det samme som sist, nemlig Robertsen & Slotnes AS, Hofsøy Mekaniske AS og Skjervøy park og anleggsservice AS.