Til helga er det en nasjonal samling på Lillehammer for 4H-medlemmer som er flinke på sosiale medier, foto/video eller glad i skriving. Hensikten med samlinga er å gjøre 4H mer synlige for andre, noe Giæver skal være med og bidra til.

– På forespørselen spurte de om noen som kunne lage film eller ta bilder, og jeg tror dette blir min oppgave på samlingen. Vi skal vise folk hva 4H gjør, vise at vi er her og kanskje få noen nye medlemmer, sier Giæver til Framtid i Nord. Han går i Reinrosa 4H.

Gleder seg

Deltakerne får være med å påvirke innhold og utforming i synliggjøringsarbeidet, samt produsere innhold til 4Hs kanaler. Det blir workshops, idémyldring og sosiale samlinger for 4H-erne som deltar.

– Jeg skal reise til Lillehammer alene og kjenner ingen. Jeg fikk vite at jeg får være med i forrigge uke, og jeg gleder meg.

Skal fremme 4H

15-åringen fra Nordreisa er glad i foto og film. I 4H-året som er gått, hadde han oppgaven «Gjør klubben din synlig», og den har han valgt i neste 4H-år også.

– Hvert år velger vi en oppgave som vi jobber med hele året, men hvis en ikke vil velge tema, så kan vi ha «Fritt valg» og da kan man gjøre hva man vil. Jeg skal ha det samme prosjektet som jeg hadde sist, for jeg har lært mye i året som har gått og ønsker å lære enda mer.

Giæver har vært med i Reinrosa 4H så lenge han kan huske. Der møtes de minst to ganger i måneden, og noen ganger oftere.

– Det er artig og sosialt å være med i 4H. Man lærer mye, ikke slik som ved å lese i bøker, men en får prøve seg på det en ønsker i praksis. For eksempel kan en holde på med foto, eller hvis en liker å gå på tur, så kan en gjøre det.