Reisafjord Hotell tilbyr nå langt mer enn bare overnatting og mat til vinterturistene, og dette blir første vinteren hotellet har rettet seg i så stor grad mot vinterturisme.

Med seg har de fått erfarne og lokale aktivitetsleverandører. Blant annet Erik Vollstad som driver hundesledekjøring, Tor Eivind Båtnes som tilbyr snøscooterkjøring og Øystein Sandelin som tilbyr nordlys-turer. Trugeturer, elg-safari på Spåkenes og skigåing er noen av tilbudene. De jobber også sammen med Ihana og Kronebutikken som driver kulturformidling.

– Alt er tilrettelagt allerede, så vi må bare sy det sammen. Vi har naturen, hav og fiske, samt nordlys, sier hotellsjef Conny Gustavsson.

– Nå er det også et helt annet markedsgrunnlag enn tidligere. Det har vært en voldsom økning innen vinterturisme, sier prosjektleder Ola Berg.

Berg opplyser at de har fått god hjelp i prosessen blant annet fra Halti Næringshage og Skattefunn.

VINTERTURISME: Reisafjord Hotell i Sørkjosen satser nå sterkere på vinterturisme og har spennende planer om videre utvikling.

Mer tilgjengelig

Berg har brukt mye tid på å se hvordan andre har kommet i gang med lignende tilbud til turister.

– Vi føler at vi har et godt bilde av hva turistene ønsker og forventer. Og vi tror vi kan tilby nøyaktig det som turistene vil ha, sier Berg.

For å trekke til seg flere turister, ønsker hotellet å gjøre seg selv enda mer tilgjengelig. Målet er at turistene skal kunne lande i Tromsø med bare en liten koffert i handa, også tar Reisafjord hotell seg av resten.

– Nøkkelen ligger nok i å gjøre det like enkelt, om ikke enklere, å komme hit som å dra til Tromsø. Vi skal ta oss av alt fra turistene har landet; transport, bekledning, mat og logistikk.

OPPUSSET: Dette er bare ett av mange rom som er pusset opp. Totalt skal nå 17 rom pusses opp.

Hotellet er med i Visit Lyngenfjord og de har felles bookingsystem sammen med Lyngen North og Skjervøy fiskecamp.

Sove under klar himmel

Selve hotellet har allerede fått en del oppgradering. De skal pusse opp totalt 17 rom, og nå gjenstår 8. Kjøkkenet venter på å få levert en italiensk steinovn.

Hotellet har også hentet inspirasjon og erfaringer fra utlandet for videre utvikling. Tanken er at turister etterhvert skal kunne sove under nattehimmelen.

– Det viser seg at det er veldig populært å sove under klar himmel og ha det komfortabelt. Vi ser også at glassigloene på Spåkenes er veldig populære, sier Berg.

Så langt holder de kortene tett til brystet og ønsker ikke å gi for mange detaljer før planene er helt klare, men de kan avsløre at det vil innebære et glasstak.

– Tanken er at man skal kunne ligge og se opp på nordlyset, og fortsatt ha det varmt og komfortabelt. Målet er jo å få folk til å komme hit hele året, sier Gustavsson.