Leverandører og Havbruksnæringen diskuterte utfordringer og muligheter på Skjervøy denne uka. Todagerssamlingen med workshops og foredrag er en del av prosjektet Leverandørutvikling Havbruk og består av 30 leverandører fra regionen – heriblant Boreal, 3net, Mikalsen Installasjon, Furstål, og Avfallsservice – og åtte representanter for havbruksnæringen, representert ved blant andre Marine Harvest, Lerøy Aurora og Arnøy Laks.

– Dette er en veldig viktig satsing for næringslivet i Skjervøy og Nord-Troms. Spesielt for leverandørene i regionen, sier maritim næringskonsulent Silja Karlsen i Skjervøy kommune.

Vekstpotensial

Ørjan Pedersen, daglig leder i Nord-Troms Rør, var én av leverandørene som deltok på samlingen. Skjervøy-firmaet leverer i deg rørleggertjenester til Lerøy Aurora og Arnøy Laks, men er åpen for å ekspandere videre.

– Vi ser absolutt et vekstpotensial, ja. Vi ønsker å kunne tilby flest mulige tjenester og best mulige tjenester til havbruksnæringen og kommer til å satse hardt framover på den biten, sier Pedersen.

Bistå i framtiden

Han mener møtene mellom havbruksnæringen og leverandørene er svært givende.

– Det er at vi får vite behovet til havbruksnæringen og hvilke utfordringer de har. Hva kan vi som leverandører bistå med per i dag og hva vi kan gjøre på kort og lengre sikt. De har utfordringer som de håper at disse møtene skal finne løsninger på, sier Pedersen, som har ti ansatte per i dag.

– Vi skal være forsiktig med å gape over for mye, men det er fullt mulig å vokse videre.

Styrke konkurranseevnen

Prosjektleder Irene Lange Nordahl sier at tanken bak prosjektet er å styrke konkurranseevnen til lokale leverandører.

– Havbruksnæringen er en veldig viktig næring med stor vekst. Og det største potensialet for vekst finner vi i nord. Målet er å få økte leveranser inn til næringen fra lokale og regionale aktører. Det er et bredt spekter av leverandører med i prosjektet, sier Nordahl.

Ørjan Pedersen trekker fram mulighet for samarbeid mellom leverandørene også for å stå sterke.

– Det er mange som diskuterer samarbeidsløsninger, slik at man i nord kan stå enda sterkere i konkurransen med spesielt miljøer i Trøndelag og på Vestlandet, sier Nordahl.