For selv om Kiilgården har vært tatt i bruk for en stund siden etter omfattende restaurering så er det først nå at den offisielle åpningen finner sted.

– Vi har hatt en hel del arrangementer allerede, ja. Men torsdag skal vi ha offisiell åpning med innbudte gjester, kulturelle innslag og mat og drikke, sier Torbergsen.

Fire mill.

Restaureringen har omtrent ett år lengre tid enn planlagt og har også kostet mer enn man først beregnet.

– Vi gjør ferdig sluttregnskapet nå. Men totalpakken har kommet på cirka fire millioner kroner, derav har vi hentet ut to millioner kroner i eksterne midler – med Troms fylkeskommune, sier Torbergsen.

Fylkeskommunen blir da også representert under åpningen torsdag. Torbergsen sier at kommunen satser på å få inn et sekssifret beløp i leieinntekter i året på Kiilgården.

- Nå har vi leieinntekter på rundt 100.000 fast i året. Så har vi sporadisk leie i tillegg. Vi hadde et mål at vi skulle få 150.000 i inntekter i året, sier Torbergsen, mens han viser fram fasilitetene.

– Det er klart at lokalene er attraktive til forskjellige tilstelninger og arrangementer. Snekkeren Bjørnar Karlsen har gjort en fantastisk jobb her, sier Torbergsen.

FELLESSKAP: Dag Øivind Thingstad bak kontorpulten sin i andre etasje. Også Nord-Troms museum og Nord-Troms friluftsråd har kontorplass her.

I bruk

Torbergsen er veldig glad for at huset er tatt så mye i bruk allerede.

– Ja, vi er kjempefornøyd med at huset er i så mye bruk allerede – på kort tid og før vi har offisielt åpnet. Det er så flott å se at det er lys i vinduene her nå, sier Torbergsen.

Nord-Troms museum, Nord-Troms friluftsråd og Kulturskolen i Skjervøy leier kontorlokaler i andreetasjen. Og Kulturskolen har i tillegg fått resten av etasjen til diverse øvingsrom.

Leder for Kulturskolen, Dag Øivind Thingstad, syns det har blitt fint.

Ja, da vi fikk tilbud om et nyoppusset like ved siden av kulturhuset, så sa jeg ja med en gang, sier Thingstad.

Som en ny jobb

Han er tilbake i Skjervøy etter et års permisjon fra stillingen som kulturskoleleder.

– Det var som å komme tilbake til en ny jobb da jo kom tilbake i august. Det har blitt veldig bra her på Kiilgården og jeg trives også med kontorfellesskapet her i andreetasjen, sier Thingstad.

Noen av øvingsrommene er ikke av de største. To trommesett ruver i det ene rommet, mens det er radet opp en seks-syv gitarer i et enda mindre rom.

– Men det går fint. Jeg har hatt undervisning med tre elever inne på det minste rommet og det har funket. Jeg er i det hele tatt storfornøyd. Jeg savner ikke de gamle lokalene i det hele tatt. Nå er det på en måte konstruert litt for oss her i andreetasje. Litt innkjøringsproblemer er det selvsagt, men det har stort sett gått knirkefritt, sier Thingstad.

HUSVARM: Kulturskoleleder Dag Øivind Thingstad trives bak trommene i de nyoppussede lokalene i andreetasjen på Kiilgården. - Jeg savner ikke akkurat de gamle lokalene i Skoleveien, sier Thingstad. Alle

Skolen og kulturhuset også

Har dere nok plass nå, da?

– Ja, foreløpig har vi det. Når vi har litt større grupper – sånn som barnekor og musikkbarnehage, så bruker vi musikkrom på skolen i tillegg. Og så har vi drill og dans. De er 30 stykker, så vi har dem inne på kulturhuset. Men vi har bestandig gjort det på den måten, sier Thingstad.

Arild Torbergsen sier at det ikke er konkrete planer for å få inn flere leietakere i Kiilgården.

- Nei, vi har egentlig ikke noe umiddelbart behov for det. Nå er det sporadisk - folk kan leie seg inn. Hvis vi blokkerer med for mye faste leietakere, så blir det vanskelig for andre.