Karoline Sofie Trætten (26) har tatt over gullsmedbutikken på Storslett i Nordreisa. Butikken, som tidligere var eid av Ann-Kristin Reiersen, har nå fått navnet Sofies Gull og Ur AS.

Trætten tar over eierskapet etter to år som daglig leder i bedriften.

– Det er kjempegøy! Litt skummelt er det jo selvfølgelig, men alt går samtidig sin vante gang. Jeg og Ann-Kristin samarbeider veldig godt enda, jeg traff henne senest i går i Alta. Vi kommer til å dra på messer i lag og gjøre innkjøp i lag. Det er jo ikke så mange gullsmeder i området så hvis det er ting vi lurer på kan vi ringe hverandre, smiler hun.

Konkurrer med nett

Trætten har et ganske stort marked, tatt i betraktning at det kun er to gullsmedforretninger i Nord-Troms.

– Vi konkurrerer jo mye med nettmarkedet da. Men der var det en stygg sak nettopp om hvorvidt de tilbudene mange nettbutikker reklamerer for er reelle. Mange skrur den ordinære prisen kraftig opp før de kjører rabatt, sier hun.

Trætten har opplevd at kunder kommer for å prøve hennes ting, før de drar hjem og handler samme produkter på nettet. Hun ser dette som unødvendig, da hun opererer med konkurransedyktige priser.

– I de fleste tilfeller klarer jeg å følge prisbildet, sier hun.

Mer å velge i

Med seg på laget har Trætten tre gode medarbeidere, deriblant lillesøster Henriette Cecilie (24).

– Karoline brenner virkelig for smykker, og kan sitte å se i kataloger i timesvis. Jeg tror ikke du kunne funnet en bedre jobb, ler Henriette og ser på søsteren.

– Ja, jeg er kanskje i overkant glad i smykker. Og god kvalitet skal det være!

Trætten har allerede oppdatert hele varelageret, og kommer til å fortsette innenfor gullsmedvarer. Hun tar inn mer, slik at kundene får mye å velge i. Nye merker er blant annet Rosendahl, Casio og Hasla. Samiske søljer og andre bunadssøljer vil hun også starte salg av.

26-åringen har i tillegg produkter fra det østerikske produsenten Swarovski, som har patent på en spesiell type krystaller.

Åpningsfest

Lørdag denne uken holder Sofies Gull og Ur åpningsfest og Trætten-søstrene lover mange gode tilbud på alt fra kokkekniver til gullringer. De serverer også kake og kaffe til alle kunder.

– Husk å handle lokalt, oppfordrer de.