-Tema i år vil være forskjønning og utetiltak for bygg og områder i nasjonalparklandsbyen, som kan gjøre landsbyen mer attraktiv for besøkende og innbyggere, sier næringsutvikler i kommunen, Ida Wigdel.

-Temaet i fjor var samarbeid, og hvordan få fram nasjonalparklandsbyen. Hvor blant påskelandsbyen var et tiltak som ble satt i gang, sier Wigdel og forteller at andre tiltak som har blitt gjort etter et slikt møte var blant annet å flytte tidspunktet for landsbymarkedet.

Besøk fra Ringebu

Kommunalsjefen i Ringebu kommune vil holde foredrag om landsbyen Ringebu, som tidligere har vunnet statens bymiljøpris i 2011. Der de hadde et liknende tema for prosjektet, uterom og møteplasser da de vant.

Ida Wigdel vil holde foredrag om prosjekter i Storslett nasjonalparklandsby, og om designmanualen for norske nasjonalparker. Det vil være verdenspremiere på en film.

Etter foredragene vil Trude Indrebø og Inger Birkelund lede ideprosessen hvor forslag for tiltak og prosjekter fremmes av deltakerne.

- Engasjerte innbyggere får en arena de kan komme med forslag til tiltak og prosjekter, forteller Hilde Nyvoll og mener det er en veldig bra arena for å komme med forslag.

Ser fram til møtet

Bjørn Arne Olsen representerte næringslivet og ser fram til møtet.

-Jeg håper vi kan få til noe i januar, februar, da er det mørkt og kaldt, og det skjer ingenting, sier Olsen, og mener møtet også er en fin plass for næringsliv og lag til å kommunisere og diskutere andre temaer.

De presiserer at man kan komme med forslag for hva som helst, at det ikke nødvendigvis trenger å ha med forskjønning av uteområder.

-Vi håper at ungdommen også kommer, sier Wigdel og minner på om at man ikke trenger å melde seg på, så har man glemt å melde seg på kan man fremdeles ta turen.

På slutten av møtet vil det trekkes tre sentrumsgavekort, hvor arrangørene skriver at det trekkes blant de som har holdt ut helt til slutt.

Foto: Jonas René Johansen