- Selvsagt er Nordreisa verdensmestere i kickboksing. Slåssing og scooterkjøring, det kan vi, storler Karl Martin Richardsen, når vi spør hva som gjør at Nordreisa nå kan smykke seg med en verdensmester.

Karl Martin Richardsen er selv en godt merritert kickbokser. Reisaværingen er flere ganger norgesmester, og har sølv fra Combat Games i 2012. Imidlertid er han klokkeklar på at Kristin Vollstad sitt VM-gull naturligvis rager skyhøyt over.

– Men jeg er egentlig ikke overrasket. Kristin har hatt utviklet seg hele veien, og hun har bare blitt bedre og bedre i de kampene jeg har sett.

Så tidlig at hun kom til å bli god

Richardsen hadde Kristin Vollstads far, Eskild Vollstad, som trener og sparringspartner, og han husker godt hvordan datteren Kristin var med i hallen under trening.

- Jeg husker jo den lille jenta med de store hanskene som rulla rundt og hadde det gøy. Men jeg så også tidlig at hun kom til å bli god.

Han peker på flere grunner til at Vollstad har nådd så langt.

- Hun har det der ekstra av innsatsvilje som du må ha. Noe er medfødt og masse er vilje, og Kristin har det der ekstra. Det er litt som å være besatt, humrer Rikardsen.

- Eskild er ryggraden i miljøet

Samidig understreker han betydningen Eskild Vollstad har hatt.

- Eskild er den viktigste årsaken til at lille Nordreisa er så godt i en internasjonalt enorm idrett. Han er ryggraden i dette. Kickboksing er enormt internasjonalt, og Norge er lite i verdenssammenheng i forhold til de store nasjonene.

Samtidig er kickboksing en idrett som ikke krever masse utstyr.

- Og det er jo en fordel for oss her. Trenger ikke masse utstyr, men mye kunnskap og gode folk. Her nytter det ikke å trene via YouTube.

- Kampsport, og særlig fullkontakt som dette er, krever mennesker som er i balanse med seg selv. Og det krever at utøveren er et godt menneske. Da får man gode folk med seg, som vil en vel og som bidrar med det de kan. Kristin er et slikt menneske.

La opp

Karl Martin Richardsen la selv opp som aktiv utøver da familielivet tok over fokuset.

- Men jeg trener fortsatt. Kampsport skal jeg drive med så lenge jeg kan.