Generasjonskoret Buolvvat skal ta opp en gammel tradisjon, nemlig å reise til Tromsø og holde konsert til inntekt for Kirkens Bymisjon.

– Alle billettinntekter går til Bymisjonen og alle som møter opp i Ishavskatedralen denne søndagen, får med seg en nydelig konsert vi har kalt «Lys i adventa», sier Liv Rundberg, som står for korledelse sammen med Eline Johansen.

Sist Generasjonskoret Buolvvat dro til Tromsø for å holde adventskonsert, var i 2012.

– I årene før 2012 gjorde vi dette årlig i en lang periode.

ENGASJERT: Liv Rundberg er engasjert i kulturlivet i Kåfjord. Nå skal hun til Tromsø sammen med Generasjonskoret Buolvvat for å holde konsert i Ishavskatedralen.

Kåfjordsangere

Generasjonskoret Buolvvat består av sangere fra Kåfjordkoret, musikere i Samisk Sanggruppe, barn og unge i Kåfjord, samt ungdom fra Tromsø og Alta som har vært tilknyttet ungdomsarbeidet i kommunen.

– I denne gruppa er også Rundbergbarna sentrale. I år har vi i tillegg med oss Kåfjords nye kantor, Ole Johan Monsen. Han er veldig dyktig! Publikum får delta i menighetssang, sier hun.

Sosialt med helgetur

Koret reiser til Tromsø lørdag neste helg og skal overnatte til søndag.

– Da blir det samsynging og øving i forkant av konserten. Vi håper på en helt full kirke, slik at vi kan gi en god gave til Bymisjonen, avslutter Rundberg.