- Jeg synes det er et artig tiltak for å få en start på julehandelen, og greit at man kan spare litt penger på julehandelen. Vi skal hamange gode tilbud, sier Siri Westermann (31), butikkmedarbeider på Gyda.

POSITIV: Siri Westermann (31) mener Black Friday er en hyggelig start på julehandelen. Foto: Jonas René Johansen

Ikke mer enn en salgsdag

Karoline Sofie Trætten (26) i Sofies Gull og Ur på Storslett sier Black Friday ikke alltid er like lønnsomt for butikkene.

- Det er jo en amerikansk dag i utgangspunktet. Det er en salgsdag, ikke så mye mer på det. Vi setter ned prisen på gode varer, og det er gjerne en spesifikk vare. Det er nødvendigvis ikke så veldig lønnsomt for butikker, men kundene blir glade, sier Karoline Sofie Trætten (26), eier av Gull og Ur på Storslett.

Høye forventninger blant kunder

Framtid i Nord besøkte også Bokhandelen AS i Storslett sentrum. Daglig leder Annie Nilsen (43) beskriver dagen som litt "tullete", siden det er store forventninger til at varene er lavt priset.

- Det forventes at vi selger varer på halvpris. Så jeg er egentlig litt imot det, sier Nilsen.

KRITISK: Daglig leder Annie Nilsen (43) i Bokhandelen AS er ikke like begeistret for Black Friday, da kundene kanskje får litt vel høye forventninger til gode tilbud. - Jeg benytter meg ikke av den dagen, men skjønner hvorfor man ønsker å gjøre det, sier hun.

- Det er jo en fin dag for kunder. Jeg benytter meg ikke av den dagen, men skjønner hvorfor man ønsker å gjøre det. Jeg har vanlige tilbud som jeg bruker å ha, legger hun til.

Får opp aktiviteten

Carina Hagan i Hagan Blomster hadde håpet på bedre vær denne dagen.

- Det kan jo være positivt for å få noe aktivitet i handelen, siden november er en stille måned, men det er kanskje litt opphøyd. Det er litt uheldig med dårlig vær i dag, det var jo litt uflaks. Det kommer vel ingen fra utkantstrøkene når flere veier er stengt. Man må jo bare hive seg med når det er sånne ting, for når noen blir med, så blir alle med. Vi har litt ekstra tilbud kun i dag siden det er Black Friday, sier Carina Hagan, eier og daglig leder i Hagan Blomster AS.

FLERE HANDLER: Daglig leder i Hagan Blomster AS, Carina Hagan, mener Black Friday får opp handelsaktiviteten, noe hun synes er positivt. Foto: Jonas René Johansen