Tromsøartisten Jardar Johansen vender tilbake med julekonsert i Lyngen i år. Dette skriver han i en pressemelding til Framtid i Nord.

Konserten holdes i Lyngen kirke den 12. desember, og med seg har han musikerne Håvard Hotvedt, Åsmund W. K. Eriksson, Thomas R. Larsen, Kim Karlsen og Hanne-Sofie Akselsen.

God stemning i Lyngen

Johansen skriver at det er begrenset med plass i kirken, og at det derfor kan være lurt å forhåndsbestille billetter.

Til tross for at det er vanskelig å få plass til alle musikerne, mener artisten at Lyngen kirke er en flott arena for konserter. God hjelp fra lokalt næringsliv og lokale organisasjoner får han også i forbindelse med arrangementet.

– Stemningen er jo helt fabelaktig!

Ifølge Johansen selv, blir konserten ofte fort utsolgt da den for mange er blitt en tradisjon.

– Det er et utrolig privilegium å få lov å være så stor del av folks forberedelser til jula, sier han.

Spiller i USA

For andre året reiser Johansen til USA for å holde julekonserter for etterkommere av utvandrede nordmenn. Han har lagt opp til flere konserter i både Minneapolis, Washington DC og New York.

– I fjor var en test på om det gikk an. Alle sa det var umulig og ikke kunne gjøres. Nå skjer det! Ifjor var folk så enormt takknemlige, og ikke minst rørt av konsertene. Derfor tror jeg dette kan lykkes, skriver han videre.

Johansen skriver at han ønsker å vekke til live julegleden etter tre, fire generasjoners utvasking i USA.

– Det er en stor men ikke minst viktig oppgave. Opplevelser fra en julekonsert, som ofte spiller på det emosjonelle, familiesamhold, glede, varme og nestekjærlighet, vil fort være utslagsgivende for å både ta kontakt med slektninger i Norge eller ta et besøk hit.

Videre turné

Forutenom å spille i Lyngen og flere steder i USA, kan du se Jardar Johansen opptre disse stedene i desember:

  • Istindportalen - 14. des

  • Finnsnes - 15. des

  • Bodø - 16.des

  • Oslo - 17.des