Varaordfører i Kvænangen, Ronald Jenssen (H), svarer slik når han blir konfrontert med ordfører Eirik Losnegaard Meviks uttalelse om at det var en feilvurdering å stole på Jenssen.

– Den aller største feilvurderingen gjorde jeg og Kvænangen Høyre, da vi sa ja til et samarbeid med Ap etter valget. Dette har vist seg gjentatte ganger. Vi har blitt enige om ting i gruppemøter, og så har Ap forandre mening i kommunestyremøtene. Dessuten var vi helt på kollisjonskurs i budsjettarbeidet i fjor høst, og det har vært mangelfull informasjon fra ordfører til varaordfører. Jeg fikk faktisk mer informasjon fra foregående ordfører Jan Helge Jensen, enda jeg da var leder for opposisjonen.

- En sak for formannskapet og kommunestyret

Dråpen som fikk begeret til å renne over, var prosessen omkring administrasjonssjef Frank Pedersen.

– Ordføreren ville kjøre saken innad i gruppa, mens jeg ville ha den i Formannskapet, for så å ta saken til kommunestyret. Han sa at han hadde sjekket dette med KS-advokaten, men jeg forholder meg til interne dokumenter i Kvænangen Høyre og råd fra min mentor i partiet. De sier at dette var en sak for Formannskapet og kommunestyret.

At Frank Pedersen overfor Nordlys har erkjent å ha gjort en for dårlig jobb, tror Ronald Jenssen er administrasjonssjefens måte å kanskje unngå å kritisere sine ansatte.

– Det er min forståelse, ja. Det er jo også slik at kommunestyret som arbeidsgiver til administrasjonssjefen har plikt til å finne ut hvorfor han ikke klarer å levere optimalt til Formannskap og kommunestyre. Det kan jo være noe i veien med arbeidsmiljøet for eksempel, og da er det kommunestyrets plikt som arbeidsgiver å finne ut av dette.

- Tar omkamp på omkamp

Han reagerer også voldsomt på alle omkampene han mener forekommer.

– Ordføreren følger ikke opp sakene vedtatt av kommunestyret, men tar omkamp på omkamp. Vi får jo ikke gjort noe i denne kommunen med alle disse omkampene.

På et punkt erkjenner imidlertid Jenssen at Ordføreren gjorde rett.

– Jeg var enig i å flytte kommunestyremøtet etter den fatale trafikkulykken, men det er jo ikke bare dette møtet. Det er jo mange flere som har blitt flyttet.

Ronald Jenssen sier situasjonen i Kvænangen er uholdbar.

– Det kan i alle fall ikke fortsette slik. Det er derfor vi har bedt Fylkesmannen om hjelp.