Marit Bråstad har drevet klesbutikken Marits på Storslett i 42 år. Selv har hun aldri opplevd å bli ranet, men var tilstede i sin egen butikk under ransforsøket torsdag.

Bråstad har butikk i samme lokale som Sofies Gull og Ur.

– Det var ekkelt da det sto på, men jeg ble ikke så skremt at jeg nå er bekymret for framtiden på jobb, forteller hun.

Bråstad hørte den ansatte fra nabobutikken rope, og sprang til unnsetning.

– Vi så bare øynene hans. Han var veldig lavmælt, men vi hørte at han ville ha penger. I venstre hånd hadde han et svart skafte, og jeg tenkte umiddelbart at han holdt en kniv.

FORSØKT RANET: Sofies Gull og Ur AS ble forsøkt ranet, torsdag i forrige uke. Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. Foto: ISABELL HAUG

Hørte ingenting

Heidi og Bjørg Fossvoll var på jobb i sin butikk Cosmetique Bjørgs parfymeri, dagen ransforsøket skjedde. De hørte ikke hva som foregikk i nabobutikken, men ble opplyst om hendelsen da politiet kom inn.

– Det er ekkelt at det kan skje slike ting, men jeg tror ikke det blir å skje ofte. Kundene handler med kort i dag, så butikkene har jo nesten ikke kontanter, sier Heidi Fossvoll.

Bjørg forteller at hun er overrasket over at de ikke hørte den butikkansatte rope.

– Det forundret oss hvor stille det gikk for seg. Kanskje hadde vi mye kunder innom akkurat da, sier hun.

Mulige tiltak

Nå ønsker de alle at bedriftsfellesskapet skal gjennomgå sine rutiner ved slike hendelser.

– Man vet jo ikke hvordan man reagerer dersom det skjer. Kanskje klarer man ikke å rope om hjelp. I så fall hadde det vært greit å hatt en knapp for alarm, slik de har på kjøpesentre. Da kan alle i bygget høre at det skjer noe, og alarmen virker som skremsel, sier Bjørg.

Marit Bråstad forteller at hun ble så forfjamset av ransforsøket, at hun glemte hvor telefonen hennes var. Hun glemte også nummeret til politiet og måtte få noen andre til å ringe.

– Kanskje er det lurt å ha en telefonliste over viktige numre, lett tilgjengelig, sier hun.

Tenker ikke på det

Kunde på parfymeriet, Randi Solvang Kaasbøll (52) fra Skjervøy har fått hendelsen med seg. Det hindrer henne likevel ikke fra å handle på Storslett.

– Nei, jeg tenker aldri over at det kan skje, det er liksom ikke et alternativ. Jeg synes denne hendelsen er tragisk, og tenker derimot over hva som kan drive en person til å gjøre slikt. Det er jo egentlig synd i han, sier hun.

TRAGISK: Kunde på Cosmetique, Randi Solvang Kaasbøll synes hendelsen er tragisk. Foto: JONAS RENÉ JOHANSEN

Kaasbøll er ikke redd for at det skal skje igjen.

– Men hadde det blitt en ransbølge hadde jeg selvsagt tenkt annerledes, sier hun.