– Med 20 skudd blir det på sett og vis en skytekonkurranse. Hver bom betyr 45 sekunder i tillegg. Jeg håper å treffe samtlige blinker og gå bra i løypa.

– Hva er godkjent skyting?

– Under greie forhold bør jeg ha minst atten treff. For å hevde seg nasjonalt, bør man helst ha fullt hus.

– Hvorfor er det vanskelig å treffe hver eneste gang?

– Alle snakker om siste stående. Vi kommer inn til standplass etter å ha gått fire runder og er kanskje skjelven i lårene. Mye handler om psyken. Fem feilfrie skudd er gjerne avgjørende for sluttplasseringen.

Samme fart

Nordreisa-jenta er godt fornøyd med sesongdebuten sist søndag i Målselv. Hun kom på andre plass på sprinten i kvinner 17-19 år med tida 24.35 etter to bom. Skigymnasvenninna Emma Krogh Pedersen, som representerer Bardu, gikk til topps på 24.13 etter bare en bom.

Jentene hadde tilnærmet samme fart i sporet.

– Liggende skyting var perfekt. Stående var derimot litt rufset med to bom. Jeg vil gjøre noen justeringer på stående fordi jeg vet hva som er galt.

Amalie fikk gjennomført det hun planla i oppkjøringen til vinteren.

– Jeg trente ifølge programmet og holdt meg frisk og skadefri. Jeg kunne ikke bedt om en bedre inngang til sesongen.

Gjerne topp ti

Hennes beste prestasjon nasjonalt sist vinter var 12. plass på fellesstarten i Norgescupen. Hun varierte for mye fra renn til renn. Bomskuddene kom for ofte, spesielt på liggende. Amalie mener å ha funnet ut av problemene.

Når cupen innledes første helga i januar på Lygna, kjemper hun i kvinner 19 år.

– Jeg har lyst til å være med der oppe.

– Hva betyr det i praksis?

– Artig hvis jeg kommer inn på topp ti-lista. Samtidig ønsker jeg ikke å legge forventningspress på meg selv. Ambisjonene er å gjøre så godt jeg kan i hver konkurranse.

I kretsrenn kan det bli mange dueller med Emma Krogh Pedersen.

– Jeg er glad for at vi kan matche og pushe hverandre. Vi er nokså jevngode i konkurranser, og er avhengig av hverandre for å lykkes, forteller Amalie Kristine Triumf.

Junior-NM i skiskyting er første helga i februar på Simostranda.