I tillegg er det to andre som får tilskudd i Troms; Norsk folkehjelp i Ofoten og Sånland Kystlag. Statskog deler hvert ut én million kroner til store og små tiltak, og tiltakene får enten 10.000 kroner eller 5000 kroner i støtte.

- I vår kom det ikke så mange søknader fra Troms, mens i høst tok det seg kraftig opp. Det er spennende å se hvor mange bra tiltak som er på gang, og veldig givende å kunne støtte noen av dem med et lite pengebeløp. Jeg vet at selv små midler kan gi store bidrag hos frivillige organisasjoner, sier regionsjef for Statskog i Troms, Kåre Rasmussen i en pressemelding.

Reinrosa 4H skal bruke pengene på sykkelbanen i Rotsundelv. Klubben åpnet sykkelbanen i sommer.

- Den er bygget i tilknytning til naturmøteplassen, slik at foreldre kan sitte der og følge med sine håpefulle, skreiv de i søknaden.

Skal gjøre tursti bedre

I Kåfjord skal Ytre Kåfjord idrettslag bruke pengene på opprusting av stien til Dalberget, Hammarslett og Storhaugen i Djupvik. Stien er populær og blir ofte brukt, men trenger nå vedlikehold. Den har tre ulike turmål og også en fantastisk utsikt. Idrettslaget vil bruke pengene på innkjøp av klopper og sager.

- Med en bedre sti kommer flere seg ut på tur. Blant annet bør det ryddes mer kratt og bygges en bro, en trapp og noen klopper over de våteste delene av stien, skreiv Ytre Kåfjord idrettslag i søknaden.