- Det er veldig fint miljø i klubben og jeg synes det er artig å komme hjem for å instruere, sier Kristin Vollstad, som ble verdensmester i sin klasse i kickboksing i november.

På treninga ble det øvet på bevegelser og forsvar. Vollstad mener klubbmedlemmene har hatt stor framgang i nivået de siste årene.

- Det har vært flere år der medlemstallet i klubben har gått opp og ned, men nå begynner det å bli stabilt. Nivået er hevet for hver gang jeg kommer hjem. De har hatt stabil framgang og lærer ting kjapt, smiler hun.

TRENING: Kristin Vollstad (t.v.) instruerer Olivia Braastad og Maja Lund.

For Vollstad er det en selvfølge å tilby instruksjon i klubben når hun er hjemme. En dag skal hun selv flytte hjem og da ønsker hun en aktiv klubb å komme hjem til.

- Jeg er vokst opp i klubben og har vært instruktør i mange år. Når jeg flytter hjem ønsker jeg også at det skal være en aktiv og fin klubb å komme tilbake til!

Tredje trening

Sist onsdag var det gradering i klubben.

- Vi tok egentlig juleferie etter graderingen. Jeg synes det er positivt at vi kan bruke Kristin og Kian når de er hjemme, og det er noe de fleste medlemmene vil være med på. Dette er vel tredje gang vi har trening sammen med dem, sier trener Eskil Vollstad.

FULGTE MED: Medlemmene fulgte godt med når kjæresteparet underviste. Kian Golpira har også deltatt i VM.

Graderingen gikk som smurt, ifølge treneren.

- Vi har hatt en smitteeffekt i forhold til Kristin og Kian, og nå er det flere som ønsker å gjøre det bra. Vi har regler om at en må delta på et visst antall treninger for å få være med på graderinger og konkurranser, så graderingen gikk veldig bra. Ingen var i nærheten av å stryke, sier han.

Medlemmene trener fire ganger i uka, og etter nyttår starter klubben opp barnegrupper fra 7 til 9 år og 10 til 12 år.

Lærerikt

Olivia Braastad og Maja Lund var noen av medlemmene i Nordreisa Kickboxing Klubb som deltok på treninga. De er enige i at det var lærerikt.

- Man får se hvordan de (Kristin Vollstad og Kian Golpira. red.) gjør det og det er veldig lærerikt, sier Braastad.

Begge jentene trener kickboksing med instruksjon fire ganger i uka, i tillegg til at de trener for seg selv.

- Det er veldig gøy å delta på denne treninga. Det er jo ingen bedre vi kan lære av! sier Lund.