"Den 12. mann" var den mest sette kinofilmen i Norge sist helg, den ble også den mest sette filmen på kino i Nordreisa og Tromsø.

Og allerede før filmen er vist i Nord-Troms' største kinosal har den satt rekord også der. "Den 12. mann" er satt opp førstkommende søndag og tirsdag. Så langt er det solgt 200 billetter for søndagsvisningen og 52 billetter til tirsdag.

- Vi bruker ikke selge så mange forhåndsbilletter siden vi har en såpass stor sal, så dette er abosoutt rekord og vel så det! Sier Kenneth Johansen ved Skjervøy kino.

Salen har 265 faste seter og er godkjent for 300. Johansen legger til at de ikke anbefaler nederste rad under kinovisning.

Johansen har jobbet i kulturhuset på Skjervøy de siste fire årene. Han sier han aldri før har opplevd en slik pågang for en film

- Det er veldig gøy. Og det er slik vi vil ha det. Hadde folk vært like flinke til å gå på kino hele tiden kunne vi hatt et mye bedre tilbud på huset. Vi er kjempe happy for at det er så mange som vil komme og se, sier han.

Knuste den mest sette filmen i fjor

I tillegg er det satt en dagvisning fredag 12. januar, slik at blant andre beboerne på Skjervøy Helsesenter får mulighet til å dra på kino og få med seg dramaet fra 2. verdenskrig. Johansen sier det er satt opp tre visninger så langt, men det er ingen problem å vise filmen flere ganger dersom det er interesse for det.

- Det er absolutt mulig å sette den opp flere ganger. Folk skal bare ta kontakt om det fortsatt er interesse etter neste uke, sier han.

"Den 12. mann" har solgt nesten 100 flere billetter enn den mest sette filmen ved Skjervøy kino i 2017. I fjor var Fast & Furious 8 den mest besøkte filmen på kinoen med 154 besøkende. Kurt Josef Wagle og mordmysteriet på Hurtigruta var den nest mest sette filmen med 135 solgte billetter.

Kenneth Johansen er kjempefornøyd med at så mange har kjøpt billett til "Den 12. mann". Foto: Torbjørn O. Karlsen