Det skal utarbeides detaljreguleringsplan for Hansvoll på Storslett.

Det er Sandøy Bygg Eiendom AS som har satt i gang arbeidet. Eiendomsselskapet ønsker å legge til rette for boligbygging på planområdet. Så langt er det prosjektet i en tidlig fase.

- Vi tenker å lage en leilighetspark med fellesareal, forteller daglig leder Nils Halvard Sandøy.

Tanken er å bygge leiligheter fordelt på flere bygg på området.

- Vi ser for oss å kanskje bygge i overkant av 20 leiligheter. Dette ligger veldig sentrumsnært og vi tror det kan være et marked for dette. Vi kan bygge ut etterhvert som markedet er der, sier Sandøy.

Friområde langs elva

Sandøy sier de håper å starte byggingen på området mot Reisaelva, men selve området langs elva vil være tilgjengelig for offentligheten.

- Elvekanten vil bli friområde slik at alle lett kan benytte seg av det.

Området som er varslet detaljregulert ligger sentralt på Storslett, og har til nå blitt leid ut og dyrket fram. Det er bebyggelse både nord og sør for området. Området grenser til Reisaelva i vest og E6 i øst. Det legges opp til vei på området for nye boliger. På eiendommen er den gamle bebyggelsen i såpass dårlig stand at det vil bli revet.

PLANLEGGER Å BENYTTE TIL BOLIGFORMÅL: Sandøy Bygg Eiendom AS har planer om å legge til rette for boligbygging på Hansavoll på Storslett.

Tar regien selv

Sandøy Bygg ble stiftet i 2012 og har tolv ansatte. November 2017 ble Sandøy Bygg Eiendom opprettet. Dersom alt går etter planen kan Sandøy Bygg starte byggingen høsten 2018. Dette er første gang selskapet i gangsetter et prosjekt på denne størrelsen. Tidligere har de kun drevet med boligbygging.

- Dette er første gang vi har regien selv. Tidligere har vi bygget boliger for folk som har egne tomter, så sette er et annet segment. Det er spennende og vi håper det blir positivt mottatt, sier Sandøy.

For Sandøy Bygg og Sandøy Bygg Eiendom, Nils Halvard Sandøy, er spent på å komme i gang med det nye prosjektet. Foto: Arkivfoto