Telenor bekrefter overfor Framtid i Nord tirsdag ettermiddag at det er problemer med internett på Skjervøy, samt i Lyngen, Loppa og Hasvik. Et mulig fiberbrudd er årsaken til problemene, som oppstod i går.

Da var imidlertid været såpass dårlig at det ikke var mulig å starte jobben med å finne feilen på kabelen. Roald Orheim, pressekontakt i Telenor sier at de tidligst kan begynne å jobbe med kabelbruddet lørdag.

- Vi har rekvirert et kabelskip som ligger i Harstad nå. De har anslått at de er på plass på bruddstedet, 2,7 kilometer ut fra Årviksand, lørdag. Da kan jobben med å rette feilen starte, sier Orheim.

Omfattende

Det betyr at bredbåndskundene i de fire kommunene må smøre seg med tålmodighet. Jobben som skal gjøres med kabelen er ikke av de enkleste.

- Det er en omfattende jobb å skjøte en kabel ute i havet, ja. Og ingen kabelbrudd er like, så det er vanskelig å si hvor lang tid jobben tar, sier Orheim.

Han beklager at såpass mange kunder blir rammet av kabelbruddet.

- Det er ille for de som blir berørt, så vi jobber så fort vi kan for å rette feilen, sier Orheim.

Routes om?

- Er det aktuelt å flytte noen av kundene over på en annen kabel mens man venter på at feilen utbedres?

- Det er en vurdering vi må gjøre - om det er mulig å route om trafikken. Noen ganger går det og andre ganger er det vanskeligere.

Orheim vet ikke hvordan kabelbruddet har oppstått ute i farvannet utenfor Årviksand.

- Nei, det er for tidlig å si noe om. Det er flere muligheter, men vi ønsker ikke å spekulere i det.