Fiolinen hans er verdt et helt helsebudsjett

Stjernefiolinist Nicolas Dautricourt er på turné i Nord-Troms denne uka.

I VERDENSKLASSE: Fiolinist Nicolas Dautricourt.   Foto: Pressefoto

pluss

I regi Kultur i Troms og Den kulturelle Spaserstokken er den franske fiolinisten Nicolas Dautricourt på turné med den anerkjente kontrabassisten Knut Erik Sundquist.

Torsdag opptrådte de på Skjervøy sykestue og på Sonjatun Sykehjem. Fredag går turen til Gargo sykehjem i Kvænangen og Kåfjord Helsesenter -og sykehjem i Birtavarre.

– Nicolas er en av Frankrikes absolutt beste fiolinister, og han reiser rundt i hele verden som solist. Nicolas har vært på festivalen Contrasto i Harstad to ganger, og har blitt fullstendig forelsket i Nord-Norge. Derfor har vi nå fått denne sjeldne anledningen til å presentere ham for dere, opplyser Kultur i Troms på sine nettsider.

Dautricourt spiller på en Stradivarius fra år 1712, som er verdt rundt 50. millioner norske kroner. Til sammenlikning ville fiolinen hans alene finansiert hele helse -og omsorgssektoren i Kvænangen kommune.

– I to-spann med vår egen Knut Erik Sundquist vil dette være en unik opplevelse. Sammen har de utarbeidet et program skreddersydd for den kulturelle spaserstokken, som de ser fram til å presentere for dere nå ved årets start.