Fagforbundet og Arbeidstilsynet er varslet om blant annet det tre renholderne mener er mobbing fra sjefen, skriver avisa Nordlys.

- Vi har også blitt møtt med at sykemeldinger ikke blir godtatt som grunn til ikke å komme på jobb, kun dødsattester. Uttalelser fra leder kan tolkes slik at vi er overvåket, skriver renholderne i et brev Nordlys har fått tilgang til.

Renholderne mener de ikke blir behandlet med respekt av sjefen og at de opplever et vanskelig arbeidsmiljø.

Løp gråtende fra møtet

I november ble de tre ansatte innkalt til møte med lederen, og renholderne mener at de da ble utsatt for grov mobbing.

- Beskyldninger som at vi var ryktespredere, og at vi snakket ned andre i organisasjonen, ble fremsatt. Disse påstandene oppleves fra vår side som mobbing, og det førte også til at en av oss ansatte dro gråtende fra møtet. Etter at den ansatte forlot møtet gråtende fortsatte lederen å snakke nedlatende om denne, står det i brevet ifølge Nordlys.

- Har aldri sagt dette

Sjef for utvikling, næring og teknisk avdeling, Jan Inge Karlsen sier til avisa at han ikke kjenner seg igjen i det som står i brevet.

- Det er gjengitt påståtte uttalelser som overhodet ikke har vært sagt ifra min side. Jeg har for øvrig sendt et utfyllende svar til administrasjonssjefen, hovedverneombud og hovedtillitsvalgt i fagforbundet. Der kommenterer jeg alle påstander. Jeg vil derfor ikke gå ut i media med svarbrevet, da der er kommentarer som går på enkeltpersoner, sier Karlsen.

Lav tillit

Hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Kvænangen, Hanne Wiesener, har sendt brev til rådmannen med to ukers svarfrist.

- Jeg er ikke overrasket over at en arbeidstaker kan gå til det skritt å måtte sykemelde seg når man føler det slik disse tre har gjort over lang tid. Samtidig er det viktig å understreke at dette handler om tre ansatte, ikke hele arbeidstakergruppen. Det som gjør sterkest inntrykk er at denne situasjonen har fått utvikle seg over tid uten at man har fått ryddet opp. Tilliten er lav, og det er en utfordring å komme videre, sier Wiesener til Nordlys.