SPAs advokat Kjersti Holum Karlstrøm sier at vedtaket i kommunestyret i Skjervøy onsdag var uventet.

– Det er svært overraskende at kommunestyret velger å treffe et vedtak i strid med klare råd fra egen juridisk rådgiver, sier Karlstrøm.

Ny karensperiode

Hun mener kommunestyret ikke kan ha tenkt igjennom konsekvensene vedtaket får for saken. Hun viser til at hvis Rådmannen annullerer tildelingsbeslutningen slik den foreligger i dag, så må det treffes en ny tildelingsbeslutning der Hofsøy innstilles som vinner av kontrakten.

– Det må videre fastsettes en ny karensperiode, der vår klient kan påklage beslutningen herunder begjære midlertidig forføyning for tingretten, sier Karlstrøm.

Hun sa før kommunestyret til Framtid i Nord at de ville gå til sak hvis de ikke fikk brøytekontrakten. Det gjelder i høyeste grad fortsatt.

- Det er meget stor sannsynlighet for at vår klient ikke vil nøye seg med bare å kreve den positive kontraktsinteresse i saken slik saken ligger an, men vil bringe ny tildeling inn for domstolen, sier Karlstrøm.

Alt om brøytesaken i k-styret: Forsøkte å mekle I - Jeg har fått en klar arbeidsordre I Hofsøy tar ingenting for gitt I Brøytesaken minutt for minutt

Erstattet fortjenestetapet

Det betyr at SPA, som allerede har et krav mot kommunen i forbindelse med de to første anbudsrundene, vil kreve en ny runde om tildeling av kontrakten. Skulle man ikke vinne fram med det vil man kreve å få fortjenestetapet for brøyteperioden erstattet.

Roy Waage, daglig leder i Skjervøy park og anleggsservice sier til Framtid i Nord at han ikke har noe å tilføye nå utover det advokat Karlstrøm har sagt.