Handlinga skal legges til Finnmark og Nord-Troms. Det skriver avisa Nordlys.

– Jeg har vært involvert i flere store prosjekter, men dette vil overgå alt jeg tidligere har gjort, sier Mona Steffensen, daglig leder i produksjonsselskapet Original film til Nordlys.

Budsjettet ligger på minst 50 millioner og prosjektet er fortsatt i startfasen. Steffensen mener det vil ta minst fem år før en kan se premieren, dersom filmen blir spilt inn.

Om krigen

TV-dramaet skal handle om evakueringa og gjenreisinga etter 2. verdenskrig.

– Etter krigen viftet folk med flagg på Karl Johan. Samtidig lå nesten hele den nordligste landsdelen i i ruiner. Dette er en viktig historie å fortelle – både for meg personlig og for det norske folk, sier hun til Nordlys.

Personlig historie

Familien til Steffen flyktet med båt fra Arnøya til Lofoten. Steffensens mor var bare 15 år og måtte bli igjen på Arnøya for å passe kyrne imens hun ventet på at faren skulle komme tilbake å hente henne.

– Begge mine foreldre ble evakuert under krigen. Faren min fra Skjervøy, og mora mi fra Arnøya, sier Steffensen til Nordlys og legger til:

– Det var nesten som de så flammene i ryggen da de forlot. Jeg har vokst opp med denne dramatiske historien, og føler på mange måter at opplevelsene til mine foreldre og deres generasjon hviler på mine skuldre som filmprodusent.