Under informasjonsmøte 3. januar i formannskapssalen på kommunehuset i Nordreisa ble planene for Bergskogen hundekjørearena i Reisadalen lagt fram. Møtet engasjerte mange, og det ble lange diskusjoner. Også i etterkant har det kommet reaksjoner på at kommunen vil tilrettelegge for hundekjøring ved Liland.

– Det var nok mange som ikke var så begeistret for at vi skulle samle mange hundekjørere på en plass, og hvor mye trykk det kunne bli på området på sikt, sier leder for Nordreisa hundekjørelag Geir Wang.

Nordreisa Hundekjørelag har jobbet tett med kommunen om denne planen, men nå snur de på ønsket om å få et treningsområde ved Bergskogen.

– I og med den motstanden som har vært om hundekjørearena i Liland vil vi ikke bruke tid og energi på det området. Hundekjøring er en hobby for oss. Vi har ingen ønske om å brøyte oss fram, sier Wang.

Wang forteller at hundekjørere i Nordreisa har benyttet Kjellerskogen som treningsområde i 25 år. De siste årene har aktører ønsket aktiviteten med hundekjøring bort fra Kjellerskogen.

– Der er det et ønske om at vi skal fjerne oss. Så primærmålet er at vi flytter oss fra Kjellerskogen, men vi må ikke til Bergskogen.

Hva tenker du om debatten som har gått om Bergskogen hundekjørearena den siste måneden?

– Det er vel slik det bruker å være. Kanskje noen føler at det foregår store ting som de ikke blir hørt på. Men det var jo akkurat det som var poenget med møtet, at folk skulle få stille spørsmål og si sine meninger.

I og med at hundekjørelaget nå snur om i debatten føler lederen at folks meninger absolutt blir hørt i denne saken.

Arbeidet fortsetter

Hundekjørelaget har sendt en skriftlig uttalelse om dette til Nordreisa kommune. De ønsker nå å rette fokuset mot området på Tørfossmoen, som også ble nevnt under informasjonsmøtet 3. januar.

– Der bor det ingen, det er det mest ideelle området om man skal tenke på den måten, men det er ikke sikkert Statskog er interessert i å tilrettelegge enda et område.

Wang forklarer at området ved Liland er tilrettelagt for hundekjøring. Området ved Liland har over flere år blitt benyttet som treningsområde for flere aktører.

Per dags dato er det ti aktive hundekjørere i Nordreisa kommune. Flere av disse har brukt mye tid på området i Kjellerskogen som de tidligere har benyttet.

– Vi har brukt drøssevis med dugnadstimer på å rydde skog og vedlikeholde veier og stier. Det er hadde vært det mest ideelle siden det allerede er tilrettelagt og vi ikke hadde trengt å bruke en krone, sier Wang.

Området som var planlagt regulert for hundekjørearena. ILLUSTRASJON: Nordreisa kommune