På den tiden var det rundt 80 elever fordelt på tre trinn som var klare for å starte på den splitter nye skolen i Nordreisa kommune, Moan skole.

I dag er det fire ansatte som har jobbet på skolen siden oppstarten: SFO-leder Reidun Hansen, vaktmester Per Magne Bergland og lærerne Bente Steffensen Wigdel og Marit Leirbakk.

Ansatt siden oppstarten

– De første årene var jeg eneste mann blant de ansatte, det var litt strevsomt, men nå har det jevnet seg ut, ler Bergland som fort understreker til at han trives veldig godt på arbeidsplassen.

– Nå kan vi møte tidligere elever som selv har blitt foreldre. Vi begynner å forstå at tiden har gått, smiler Leirbakk.

Da skolen åpnet høsten 1997 var det rundt tolv ansatte og rundt 80 elever. Det året var det de tre første trinnene som startet på den nybygde skolen. Samtidig som skolen åpent ble reform 97 innført, med blant annet skolestart for seksåringer.

– Det var en ny pedagogikk som var gjeldende med lek i fokus. Da var det både førskolelærere og lærere som jobbet på skolen, sier lærer Ingrid Lyngsmark.

– Og uteskole, legger Leirbakk til.

Trivsel

Nå har staben økt til over 30 ansatte og elevtallet ligger på 144 elever. Til tross for at plassen å boltre seg på har minket i takt med økt elevtall stortrives disse ansatte på skolen.

– Det er helt perfekt å jobbe her, sier Bergland.

– Vi er så glad i Moan skole, sier Leirbakk.

– Det er veldig fint her, sier Lyngsmark som trekker fram uteområdet som de er spesielt fornøyde med.

Feirer en uke

Selv om jubileet for skolens oppstart var høsten 2017, har skolen valgt å markere jubileet i skoleåret 17/18. Nå er de klar for en hel uke med feiring av 20-årsjubileet.

Hele uke fem skal skolen markere jubileet. Hvert trinn har hver sin dag der de skal ha tema «Sola er tilbake».

Tirsdag og torsdag formiddag åpner de skolen for tidligere ansatte og elever.

– Vi inviterer alle til å stikke innom. Det vil bli servert kaffe og kaker, sier Lyngsmark.

Elevene skal stille ut noe av arbeidet de har gjort dette skoleåret, og det vil bli hengt opp bilder fra tiden på skolen som har gått.

– Alle elevene jobber mot jubileet, og det er så flott at alle jobber mot noe sammen, sier Lyngsmark.

De ansatte håper så mange som mulig tar seg tida til å stikke innom deres gamle skole eller arbeidsplass.

Per Magne Bergland og Marit Leribakk er blant de som har vært ansatt siden Moan skole åpnet. Her ser de på bilder fra de første årene. Foto: Johanne P. Elvestad
utstilling: Elevene gleder seg til å vise fram noe av det de har laget det siste året. Fra venstre: Georg A. Olaussen, Matz Offerdal Rånes, Sunniva Ytterstad og Tina Ottesen Kjølås.