– Det må jo være fint, sier Margit Jørgine Hansen (83), med et deilig kakestykke på asjetten.

I år som tidligere år, gir Reisarevyen av sitt eget overskudd for å glede de eldre. Beboere ved fire institusjoner på Sonjatun i Nordreisa får derfor servert kake fra Fristelsen Bakeri og Konditori, hver siste fredag i måneden.

– Savner kakestykket

De ansatte setter også pris på gavmildheten.

– Det er veldig bra! De eldre får ikke kake annet enn i helgene, og knapt nok det. Når vi får en sånn stor kake kan vi gjemme på den litt, og bruke den utover uka. De eldre er vant til å ha kake til kaffen hjemmefra, og sier ofte at de savner å ha noe godt til kaffen etter middag, sier hjelpepleier på Bo –og Kultursenteret Torill Arild Hallen.

Skryter av bakeren

Gunvor Langstrand (85) synes gulrotkaka fra det lokale bakeriet er god.

– Flink baker, absolutt! Jeg sier ikke nei takk, smiler hun.

Hun synes det er fint å ta et stykke kake i hyggelig selskap i dagligstua.

– Jeg liker ikke å spise kake alene, men når vi er flere som får en kakebit er det bra, sier hun fornøyd.

Vil gi tilbake

Skuespiller i revyen, Steinar Østgård sier tanken bak kakesponsingen er å gi litt tilbake til bygda. Revyen har i en årrekke brukt mellom 10 - 20.000 kroner på ulike formål.

– Vi får jo en god del overskudd hvert år, og litt av det bruker vi fortrinnsvis på de eldre – for å vise folk i bygda at vi også kan bruke penger fornuftig.

Ifølge han har revyen blant annet gitt penger til trubadurer for å synge på de ulike avdelingene, og sørget for at avdelinger blir rustet opp, ved blant annet å kjøpe inn nye TV-stoler.

FORNØYD: Gunvor Langstrand på Sonjatun Bo -og Kultursenter synes det er fint å spise kake i selskap med andre. Foto: Isabell Haug