Det betyr at NTS Shipping AS overtar fraktrederiet Sjøtransport Rotsund AS med fraktefartøyene MS Rubin og MS Safir, samt fraktavtalene som fartøyene går i. Samtidig vil rederiorganisasjonen bli en del av NTS-strukturen. Det opplyser NTS-gruppen i en pressemelding.

Lokal verdiskaping viktig

Gjennom tre generasjoner har familien Johannessen bygget opp det største privateide selskapet i Nordreisa. Fraktselskapet sysselsetter 56 personer inkludert mannskapene på Halten-fartøyene.

– Mange av disse kommer fra vårt eget distrikt, og den lokale verdiskapinga er viktig for oss. De siste 20 årene har vi stort sett fraktet fiskefôr. Vi har imidlertid hatt et ønske å utvikle oss innenfor flere segmenter, og det kan vi nå gjøre sammen med NTS-gruppen som i tillegg til frakt driver innenfor brønnbåt og servicefartøyer. Vi blnir del av en større organisasjon med flinke folk som vi har kjent lenge, og som deler vårt syn på lokal forankring og verdiskaping, sier Bjarne Johannessen, daglig leder og eier i Sjøtransport Rotsund AS i en pressemelding.

Johannesen er glad for å kunne videreføre virksomheten fra Sørkjosen også etter oppkjøpet.

MS Safir. Foto: Sjøtransport Rotsund AS

Nær dialog med Sjøtransport Rotsund AS

Kjøpsdokumentet er en viktig milepæl for NTS Shipping.

– Med oppkjøpet følger vi opp våre ambisjoner om videre utvikling av fraktsegmentet. Over tid har vi hatt nær og god dialog med eierne i Sjøtransport Rotsund AS. Jeg er glad for at vi nå skal utvikle morgendagens maritime frakt- og servicetjenester sammen, sier Håvard Selnes, styreleder i NTS Shipping.

SIGNERER KONTRAKTEN: Håvard Selnes i NTS Shipping sier kjøpskontrakten er nok en viktig milepæl for selskapet. Foto: PRESSEFOTO

Selnes har base i Namsos og har jobbet med shipping i lang tid. Fram til 2007 drev han Greiff Shipping fra Dampskipkaia. Siden da har han vært aktiv i etableringa og utviklinga av brønnbåtrederiet Norsk Fisketransport, i tillegg til å ha vært en av strategene bak revitaliseringa av den over 135 år lange sjøfrakttradisjonen i NTS-gruppen.