Natt til søndag brøt det ut brann i et forretningsbygg i Storslett sentrum. Ingen mennesker kom til skade i brannen, men 31 personer måtte evakuere fra leilighetsbygget like ved.

Tove Olaussen (49) mistet familiens livsverk i brannen, kles –og garnforretningen Flexi Klær AS.

– Det er helt uvirkelig. Jeg har mistet absolutt alt. Dette er mitt og mammas livsverk, forteller hun mandag formiddag med tårer i øynene.

Vokste opp i butikken

Lørdag hadde Olaussen første fridag siden november. Den nøt hun godt med en snøscootertur på fjellet.

– Det gikk fra himmel til helvete på én dag. Jeg skjønte ingenting da jeg ble vekket på natta.

Butikklokalet ble etter det Framtid i Nord erfarer oppført av Kåre Hagan i 1952. Han solgte både klær og møbler i 30 år, før Toves mor, Rannveig Strømmen overtok.

Olaussen har praktisk talt vokst opp i butikken og har jobbet sammenhengende i lokalet de siste 26 årene. Butikklokalet inneholdt årevis med historie.

– Da mamma malte vinduer hadde hun snudd det ene slik at rødfargen som egentlig skulle være ute, ble innendørs. Og da datteren min Karoline først lærte å skrive skrev hun navnet sitt på vinduskarmen, noen bokstaver motsatt vei, mimrer hun.

nedbrent: Det er bare ruiner igjen etter brannen, natt til søndag. Foto: Isabell Haug.

Håper å finne ringen

Både tegninger og gamle fotoalbum er tapt for alltid. Én ting håper hun imidlertid hun vil finne igjen.

– Karoline har arvet en ring fra min mor som var lagt i safen. Ringen skulle hun få først når hun var ferdig å studere. Safen ble funnet i kjelleren, noe ødelagt, men jeg håper at alt i den er intakt.

Hva hun har mistet i faktiske summer er hun ennå ikke sikker på. Ifølge henne er det snakk om millioner.

– Jeg har sittet i telefonen i hele dag. Både med leverandører, forsikringsselskap og andre. Først må disse tingene avklares, og det må renskes og ryddes opp. Etterhvert må jeg kanskje finne et midlertidig lokale.

For en ting er hun sikker på. Livsverket skal nok opp igjen.

– Ja, det vil både jeg og de ansatte.

Skryter av brannvesenet

Nordreisa brannvesen sloss i flere timer mot flammene, men fikk kontroll på brannen etterhvert.

– Arbeidet gikk greit. Det var en stor brann, men vi håndterte det på en god måte. Vi fokuserte på å hindre brannsmitte, det var det første vi gjorde og det greide vi, sier befal ved Nordreisa brannvesen Olaf Nilsen.

stor brann: Nordreisa brannvesen brukte flere timer før de fikk kontroll over brannen.

Etaten hadde 15 personer på jobb. De fikk også bistand fra Sørkjosen lufthavn.

Mandag formiddag er det kun ruiner igjen. Brannvesenet benyttet gravemaskin for å rive ned restene av bygget for å sikre at ingenting skulle rase. På grunn av rasfare var E6 gjennom Storslett stengt i over 14 timer.

Olaussen berømmer brannvesenet for jobben de gjorde.

– De gjorde en fantastisk jobb. De var våte og kalde og måtte bytte hansker og klær flere ganger. Vi er heldige som har sånne folk i bygda, avslutter hun.