Skjervøy park og anleggservices advokat Kjersti Holum Karlstrøm bekrefter at hennes klient har fått utsatt frist til å levere KOFA-klage etter tildelingen av brøytekontrakten på Skjervøy tettsted til Hofsøy mekaniske.

- Ja, vi fikk utsatt fristen til onsdag klokken 12.00, sier Karlstrøm.

Advokaten sier hun var bortreist torsdag, fredag og i helga og ba derfor om en utvidet frist for å levere klagen til Klagenemnda for offentlige anskaffelser - KOFA.

- Det fikk jeg innvilget. Klagen til KOFA går nå i ettermiddag, sier Karlstrøm til Framtid i Nord tirsdag ettermiddag.

Hørte ingenting innen fristen

Hofsøys advokat Marianne Abeler bekrefter tirsdag ettermiddag at de har fått beskjed fra Skjervøy kommunes advokat Robert Myhre om at kommunen har gitt SPA en utvidet frist til onsdag med å klage inn til KOFA tildelingen av brøytekontrakten til Hofsøy mekaniske.

- Karenstiden gikk ut mandag klokken 10.00, og da var det verken kommet inn noen begjæring om midlertidig forføyning eller klage til KOFA. Kommunen har likevel meddelt oss at den har valgt å avvente en KOFA-behandling og at SPA er gitt en utvidet frist til onsdag for å kunne inngi en klage. Vi har ikke fått svar på hvem i kommunen som har tatt beslutningen om å gi denne fristutsettelsen, og når den eventuelt er gitt, sier Abeler.

Innen fristen

- Karenstiden gikk ut mandag og klage fra SPA er sendt oss innen fristen på 10 dager, sier Samuelsen.

Hun sier at kommunen ikke ønsket en ny runde i tingretten, som en ny midlertidig forføyning ville medført.

- Får ingen betydning

Nils Arne Hofsøy viser til at de ikke fikk innvilget utsatt karenstid ved forrige korsvei.

- Vi fikk avslag da vi ba om en utsettelse og dermed måtte vi ta ut en midlertidig forføyning. Men nå er det tydeligvis greit med en utsettelse, sier Hofsøy, som er svært kritisk til kommunens vurderinger.

- Det er vanskelig å forholde seg til dette, særlig når det ikke er så lite av dette som foregår skriftlig.

- Da vi ikke fikk innvilget utvidet karenstid, måtte vi ta ut midlertidig forføyning om vi skulle ha en sjanse til å få stoppet tildelingen til Skjervøy Park og Anleggsservice. Det fikk vi, og kommunen er i kjennelsen nektet å inngå kontrakt med dette selskapet. Kommunen kunne ha krevd det samme av Skjervøy Park og Anleggsservice. En avgjørelse av KOFA i den ene eller andre retning får ingen betydning i forhold til kjennelsen, da KOFA bare avgir rådgivende uttalelser i denne type saker. Jeg har derfor problemer med å forstå at administrasjonen ser seg tjent med denne form for ekstraomgang, sier Abeler, og fortsetter:

I TIDE: Rådmann Cissel Samuelsen. Foto: Torbjørn O. Karlsen