– Vi starter forsiktig med konferanse over en dag og med 10-15 deltakere i prosjektet ”Sommer i Nord”, sier hun.

Lyngen Experience Apartments AS åpnet for elleve måneder siden seks leiligheter med totalt 32 sengeplasser i Nord-Lenangen, som ligger 7 km lenger nord i Lyngen.

Byggingen av lodgen startet for et halvt år siden bare 35 meter fra Ullsfjorden. Tidligere var 1. januar satt som åpningsdato. Utsettelsen med en måned har ikke skapt noen store utfordringer.

Budsjettet på seksten millioner kroner holder. Lodgen er på 498 kvadratmeter.

Nilsen har planene klare for byggetrinn to like sør for lodgen.

LODGE: Reidun Nilsen er stolt over lodgen, som ligger nesten helt nede ved sjøkanten.

Mange fra Taiwan

– Byggingen gikk i rekordtempo, selv om det oppstod et par uventede problemer. Jeg har fulgt prosjektet tett, og er veldig stolt over det ferdige produktet.

– Hvordan blir fortsettelsen?

– Vi er fullbooket fra 10. februar til 17. mars, og har bestillinger ut september måned. Fiske, skiturer, nordlys samt kjøring med hund, rein og scooter er blant aktivitetene vinterstid.

Selskapet har deltatt på messer i Tyskland og Kina. Nilsen trekker spesielt fram avtalen med en taiwansk turoperatør. Grupper på inntil atten personer vil i til sammen ti uker bo på lodgen.

Ni hotellrom

Lodgen har 22 sengeplasser fordelt på ni hotellrom. Videre er det restaurant, konferanserom. spaavdeling, badstu, kjøkken, bar og resepsjon.

På arrangement uten overnatting er kapasiteten på 50 personer.

HOTELLROM: Reidun Nilsen har 22 sengeplasser fordelt på ni hotellrom.

Reidun Nilsen har ingen fast ansatte, men tre personer jobber mye som henholdsvis kokk, renholder og altmuligmann. I tillegg er 4-5 personer engasjerte ved behov på timebasis.

Hun har med seg Tommy Wikerøy og Jørgen Sørmo som medinvestorer.

Lyngen kommune, Sametinget og Innovasjon Norge har innvilget tilskudd på totalt tre millioner kroner.

Andre byggetrinn

– Vi må vente til kommunen har vedtatt arealplanen. Planen er å bygge ti mindre hytter med dobbeltrom like sør for lodgen. Vi håper på realisering i slutten av 2018.

Reidun Nilsen finner ei investering på fem millioner som nokså forsiktig med tanke på muligheter for inntekter.