Det var like før jula 2016 at kvinnen framsatte en egenerklæring overfor Sparebank1 Nord-Norge om misbruk av betalingskort. Begrunnelsen var at kortet var tapt på kjøpesenteret Jekta i Tromsø, og kvinnen krevde tilbakebetalt betalingstransaksjoner for 39 512,96 kroner. Det viste seg derimot at de fleste transaksjonene var autorisert forut det påståtte tapstidspunktet, og var utført av henne selv eller av noen hun visste disponerte kortet. Dette resulterte i tap eller fare for tap for Sparebank1 Nord-Norge, kommer det fram i rettsdokumentene.

Kvinnen ga en uforbeholden tilståelse for Nord-Troms tingrett. Retten fant det bevist at hun har forholdt seg som beskrevet i siktelsen.

15 dager i fengsel

Siktede fikk ikke strafferabatt for tilståelsen, da hun ikke tilsto før saken var ferdig etterforsket og berammet for retten. Retten la også vekt på at siktede har medvirket til å inngi anmeldelse til politiet for et forhold hun visste ikke var begått. Forklaringene hennes for banken og politiet viser at hun hadde et fast fortsett om bedrageri.

I formildende retning vises det til at denne saken gjelder forsøk på bedrageri, ettersom siktede aldri fikk utbetalt eller godkjent utbetaling fra banken for tapt kort, står det i rettsdokumentene. I tillegg har tilståelsen en prosessøkonomisk besparelse, noe som gir strafferabatt, men ikke full strafferabatt.

Kvinnen ble dømt til fengsel i 15 dager for brudd på straffeloven (2005) § 371 bokstav a, jf. § 16. Fullbyrding av straffen utsettes med en prøvetid på to år.