I slutten av september omkom tre personer fra Kvænangen i en tragisk dødsulykke på E6 i Storfjord kommune, nord for Hatteng.  To biler var involvert i frontkollisjonen, og den ene bilen hadde en campingvogn. De tre som omkom satt i samme bil, og i den andre bilen med campingvogn satt fire personer. Det var bilen de omkomne satt i som kom over i motsatt kjørefelt.

Henlagt

Politiadvokat Mari Marstrander sier til Framtid i Nord at de ikke vet årsaken til hvorfor den ene bilen kom i motsatt kjørte kjørefelt.

– Saken er nylig henlagt. Den ble henlagt på grunn av den mistenktes død og fordi vi konkluderte med at bevisene i saken er veldig klare på at bilen de tre omkomne satt i, kom over i motsatt kjørefelt.

Kunne ikke svingt unna

Hun forteller at sjåføren som førte bilen med campingvogn, ikke kunne svingt unna.

– Sjåføren registrerte at bilen kom over i motsatt kjørefelt. Sjåføren vurderte da om man kunne kjøre av veien, men hvis de skulle ha svingt ut av veibanen, hadde de kjørt i en lastebil som sto parkert på sida. Og hvis de skulle svingt motsatt vei, ville de krasjet i bilen som kom bak bilen de omkomne satt i.

Ka være flere årsaker

– Så dere vet ikke noe om hvorfor bilen kom over i feil kjørefelt?

– Nei, det er veldig vanskelig å konkludere med det. Det kan være flere grunner, og det får vi kanskje aldri svar på. Men det var ikke ruspåvirket kjøring, og det var ikke bruk av telefon. Det kan ha vært et illebefinnende eller uoppmerksomhet, men det vil vi aldri finne ut av siden vi ikke kan avhøre han. Så det er vanskelig å si.

Eldbjørg Alise Jonassen (61), Bjørnar Jonassen (63) og Ester Mortensen (85) mistet livet i trafikkulykken.