Reisafjord hotell har siden tunnelarbeidet startet hatt en jevn strøm av tunnelarbeidere som gjester. Nå som de forsvinner, går man tilbake til en mer normal hverdag.

– Det at tunnelen nå er ferdig betyr nye muligheter for oss, uten anleggsfolk, forteller hotellsjef Conny Gustavsson.

– Vi kommer til å satse mer mot nordlys- og skiturisme, og har hatt en del booket på det i både 2017 og 2018. Vi ser ikke mørkt på framtiden, sier han.

I hele 2017 har hotellet jobbet mot at anleggsarbeidene skulle flyttet ut og gjort seg klare for overgangen.

– Hittil har det gått ganske bra – det merkes litt, men det er ikke katastrofalt. Det går mye bedre enn forventet, oppsummerer Gustavsson.

Han benytter også muligheten til å takke Skanska, og håper det kommer flere slike muligheter i framtiden.

– Samarbeidet med dem har vært veldig bra, jeg føler det har fungert bra.

Mye å gjøre

Stine Iversen, daglig leder på På Taket Kafé, tror ikke de vil merke stor forskjell på driften nå som Sørkjostunnelen åpner.

– Jeg tror ikke vi vil merke så mye til at tunnelarbeiderne er borte. Det er klart at de har bidratt til aktivitet, men jeg synes vi har hatt mye å gjøre i januar hvis man sammenligner med samme periode i fjor, sier Iversen.

– Skanska har gradvis trappet ned bemanninga som jeg har forstått, så det har ikke skjedd over natta. Det har ikke vært slik at tunnelen åpna og dermed var alle kundene fra Skanska borte, smiler hun.

Ringvirkninger

Iversen er glad for satsinga som skjer på samferdsel i regionen.

– Jeg synes det er bra at det satses i regionen med Langbakken, Sørkjosfjellet og etter hvert Kvænangsfjellet. Jeg er glad for at entreprenørene har valgt å bruke lokale bedrifter og at de har skapt flere arbeidsplasser i perioden de har vært her.

Hun synes lokalbefolkninga er flinke å ta turen til kafeen i Sørkjosen, og sier de vil fortsette å utvikle seg og jobbe mot flere kundegrupper.

– Vi er en ny kafé, så for hvert år som går blir man mer innarbeidet og får bedre rutiner. Vi vil fortsette å drive, utvikle oss og kvalitetssikre det vi holder på med generelt. Det vi ikke gjorde så godt i forrige uke, skal vi gjøre bedre denne uka, sier Iversen.

Hotellsjef Conny Gustavsson ved Reisafjord Hotell.